Хліб житній з лляним насінням

    

26 Лютого, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Борошно житнє - 400 г

Борошно пшеничне - 200 г

Лляне насіння - 120 г

Дріжджі - 30 г

Сіль - 1,5 ч. ложки

Цукор - 1 ч. ложка

Вода - 350 мл

Directions

1Замісити опару з дріжджів з цукром, 100 мл теплої води та невеликої кількості борошна. Поставити опару на 15-20 хвилин в тепле місце.

2Житнє і пшеничне борошно просіяти, змішати в мисці та додати лляне насіння. Зібрати борошно гіркою, зробити в центрі поглиблення. Влити опару в поглиблення в борошні. Накрити миску з борошном рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин.

3Потім всипати туди сіль, влити теплу воду та замісити тісто. Сформувати з нього колобок.

4Колобок викласти у змащену маслом і присипану борошном чашу мультиварки. Включити режим «Підігрів» на 25 хвилин.

5Потім надрізати верх тіста хрест-навхрест, змастити теплою водою та злегка присипати борошном. Встановити режим «Випічка» на 80 хвилин.

00:00