1Замісити опару з дріжджів з цукром, 100 мл теплої води та невеликої кількості борошна. Поставити опару на 15-20 хвилин в тепле місце.
2Житнє і пшеничне борошно просіяти, змішати в мисці та додати лляне насіння. Зібрати борошно гіркою, зробити в центрі поглиблення. Влити опару в поглиблення в борошні. Накрити миску з борошном рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин.
3Потім всипати туди сіль, влити теплу воду та замісити тісто. Сформувати з нього колобок.
4Колобок викласти у змащену маслом і присипану борошном чашу мультиварки. Включити режим «Підігрів» на 25 хвилин.
5Потім надрізати верх тіста хрест-навхрест, змастити теплою водою та злегка присипати борошном. Встановити режим «Випічка» на 80 хвилин.