Хліб мигдально-цибулевий

    

16 Серпня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Мигдаль рубаний - 0,5 склянки

Борошно - 5 склянок

Дріжджі моментальні сухі - 2 пакетика по 0,6 г

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 1 ст. ложка

Молоко - 2 склянки

Олія мигдальна або оливкова - 0,5 склянки

Базилік солодкий сушений - 2 ч. ложки

Цибуля дрібно нарізана - 0,5 склянки

Directions

1Викласти мигдаль на сковороду й обсмажувати 10 хвилин в духовці при 175°С до золотистого кольору, 1-2 рази перемішати.

2У великій мисці змішати 4 склянки борошна, дріжджі, цукор і сіль. Окремо в каструльку налити молоко, додати олію і базилік, нагріти до 60°С. Вилити гарячу рідину в миску з борошном, поступово домішати залишки борошна. Замішувати тісто близько 3 хвилин до однорідної маси.

3Накрити тісто та залишити підніматися приблизно на годину, щоб його кількість подвоїлася.

4Вивалити тісто, змішати його з мигдалем і цибулею, сформувати у вигляді 2 куль.

5Розмістити на змащеному деку і випікати в центрі духовки 45-55 хвилин при 190°С. Якщо верх почне темніти занадто сильно, прикрити його фольгою. Випікати доти, коли при постукуванні по дну буде чутно порожній звук. Викласти на решітку для охолодження.

00:00