Хліб французький зерновий на білках

    ,

23 Лютого, 2018

227 рецептов из хлебопечки для вашего здоровья (Еда, которая лечит)

Ingredients

Яйця - 1 білок

Вода - 320 мл

Борошно зі злаками - 600 г, склад:

Борошно пшеничне 1-го ґатунку - 300 г

Борошно житнє - 100 г

Борошно цільнозернове - 200 г

Цукор - 2 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Дріжджі сухі - 2 ч. ложки

Оцет винний - 1 ст. ложка

Directions

1Яєчний білок кімнатної температури збити та викласти в ємність, потім додати воду, сіль, цукор, оцет, пшеничне борошно, житнє борошно, цільнозернове борошно, дріжджі. Можна додати насіння льону або кунжуту після замісу.

2Найкраще підійде програма «Цільнозерновий хліб».

Французький хліб відрізняється хрусткою скоринкою (за рахунок яєчних білків), пористим і пружним м'якушем. Якщо потрібно приготувати такий хліб до певного часу (режим відкладеного старту), то замість яєчного білка використовувати яєчний порошок, змішавши його з холодною водою.

00:00