курячий холодець
курячий холодець

Холодець курячий

  

16 Вересня, 2016

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Курка - 1 кг ніг + 1 кг грудок (на кісточці) + 400 г стегенець + 500 г крилець

Морква - 300 г

Цибуля - 300 г

Часник - 3 зубчики

Лавровий лист - 3 шт.

Перець запашний - 5 горошин

Сіль

Directions

1Курячі ноги залити 3 л води, закрити кришкою, варити (при слабкому кипінні) 2 години, періодично знімаючи накип. Води не підливати.

2Додати стегенця, грудку, крильця. Варити (при слабкому кипінні) ще 2 години, накип знімати, воду не підливати.

3Цибулю і моркву крупно нарізати.

4До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити, варити 1 годину.

5Додати лавровий лист, варити 15 хвилин.

6Часник дрібно нарізати.

7Грудки, стегенця, крильця вийняти з бульйону, остудити, м'ясо відокремити від кісток. Дрібно нарізати.

8Бульйон процідити.

9У форму розміром 20х25 см викласти м'ясо, на м'ясо - часник і залити бульйоном так, щоб він покривав м'ясо.

10Поставити в холодильник на 10-12 годин.

11Цей ніжний, ароматний, дуже смачний холодець подавати можна з гірчицею, хроном, сметаною з часником. Подавати відразу після діставання з холодильника.

Курячі ноги і крильця треба обов'язково використовувати - завдяки їм холодець застигає.

Цей холодець виходить набагато ніжнішим, ніж звичайний (зі свинини і яловичини)

00:00