Холодець курячий
16 Вересня, 2016
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Курка - 1 кг ніг + 1 кг грудок (на кісточці) + 400 г стегенець + 500 г крилець
Морква - 300 г
Цибуля - 300 г
Часник - 3 зубчики
Лавровий лист - 3 шт.
Перець запашний - 5 горошин
Сіль
Directions
1Курячі ноги залити 3 л води, закрити кришкою, варити (при слабкому кипінні) 2 години, періодично знімаючи накип. Води не підливати.
2Додати стегенця, грудку, крильця. Варити (при слабкому кипінні) ще 2 години, накип знімати, воду не підливати.
3Цибулю і моркву крупно нарізати.
4До м'яса додати цибулю, моркву, перець, посолити, варити 1 годину.
5Додати лавровий лист, варити 15 хвилин.
6Часник дрібно нарізати.
7Грудки, стегенця, крильця вийняти з бульйону, остудити, м'ясо відокремити від кісток. Дрібно нарізати.
8Бульйон процідити.
9У форму розміром 20х25 см викласти м'ясо, на м'ясо - часник і залити бульйоном так, щоб він покривав м'ясо.
10Поставити в холодильник на 10-12 годин.
11Цей ніжний, ароматний, дуже смачний холодець подавати можна з гірчицею, хроном, сметаною з часником. Подавати відразу після діставання з холодильника.
Курячі ноги і крильця треба обов'язково використовувати - завдяки їм холодець застигає.
Цей холодець виходить набагато ніжнішим, ніж звичайний (зі свинини і яловичини)