Шарлотка з яблуками на бісквітному тісті
пироги, солодка випічка духовка
18 Червня, 2018
1000 советов кулинару 2017 №10 (14) Август
- Cook: 1 hr
Ingredients
Яйця - 4 шт.
Цукрова пудра - 120 г
Борошно - 120 г
Яблука - 300 г
Масло вершкове - для змащування форми
Сухарі панірувальні - для посипання форми
Directions
1Борошно двічі просіяти.
2Білки відокремити від жовтків. З жовтками збити 120 г цукру. Щоб бісквітне тісто вийшло ніжним і повітряним, яйця з цукром збивати на максимальних обертах міксера до утворення густої маси.
3Білки збити окремо до утворення білої піни, потім додати 20 г цукру та продовжувати збивати, доки маса не стане щільною.
4Додати до білків жовтки та перемішати знизу вгору - ретельно, але дуже акуратно, щоб не пошкодити бульбашки, що утворилися в яєчній масі.
5Всипати просіяне борошно та знову акуратно перемішати.
6Яблука великі очистити та нарізати дольками (але не нарізати тонко та дрібно, щоб при запіканні вони не перетворилися на повидло), дрібні просто розрізати навпіл, можна навіть шкірку не знімати та не очищати від насіннєвих коробочок.
7Форму змастити вершковим маслом і присипати сухарями. Можна у форму насипати яблука та залити бісквітним тістом зверху, а можна половинки яблук розподілити по поверхні бісквітного тіста. Щоб шарлотка вийшла рівною, в центрі зробити невелике заглиблення.
8Акуратно поставити форму в розігріту до 200°С духовку та випікати 25‑30 хвилин.