Щі добові з розтягайчиками
перші страви, пироги російська кухня духовка
14 Жовтня, 2016
Из капусты и морковки (Семь поварят)
- Cook: 4 hrs 45 mins
- Yields: 12 порцій
Ingredients
ЩІ:
капуста квашена - 700 г
яловичина - 440 г грудинки
кістки свинини копченої - 100 г
вода - 1,8 л
морква - 100 г
цибуля ріпчаста - 90 г
томат-пюре - 100 г
масло топлене - 60 г
борошно пшеничне - 20 г
петрушка - 30 г кореня
часник - 3-4 зубчики
сметана
зелень
РОЗТЯГАЙЧИКИ:
тісто дріжджове - 1 кг
борошно пшеничне - 3 ст. ложки
яйця - 1 шт.
масло топлене - 3 ст. ложки для фаршу + 1 ст. ложка для тіста
гриби білі - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 головка
перець чорний мелений
сіль
Directions
ЩІ
1Зварити м'ясний бульйон, процідити, м'ясо нарізати шматочками.
2Капусту віджати, дрібно порубати, додати половину томатного пюре, масло і прогріти. Покласти кістки, залити частиною бульйону і тушкувати 4 години під кришкою при слабкому кипінні. Капуста має набути коричневий відтінок, кашоподібну консистенцію і солодкуватий смак. Кістки видалити.
3Дрібно нарізану моркву та цибулю спасерувати, в кінці додати, залишки томатного пюре та прогріти ще 5-7 хвилин.
4Борошно підсушити до жовтуватого відтінку, злегка остудити і розвести теплим бульйоном.
5У глиняні горщики розкласти тушковану капусту, пасеровані овочі, дрібно нарізану петрушку і розведене борошняне пасерування, залити бульйоном, закрити кришкою і поставити на 30 хвилин в нагріту до 170°С духовку.
6Потім в щі додати спеції, шматочки м'яса, рубаний часник і прогріти 15 хвилин.
РОЗТЯГАЙЧИКИ
1Гриби порізати й обсмажити на маслі. Цибулю дрібно нарізати й обсмажити. У гриби додати цибулю, чорний перець, сіль і перемішати.
2Тісто розділити на кульки, поставити на розстойку на 10 хвилин і розкачати в круглі сочні. На середину кожного покласти фарш, краї защипнути, щоб середина пиріжків залишалася відкритою, покласти на змащене жиром деко, дати розстоятися, змастити яйцем. Випікати 20-30 хвилин при 220°С.
1При подачі в тарілку покласти шматочок м'яса, налити щі, заправити сметаною та посипати рубаною зеленню. Розтягайчики подати окремо.