Щі добові з розтягайчиками

  ,     

14 Жовтня, 2016

Из капусты и морковки (Семь поварят)

  • Cook: 4 hrs 45 mins
  • Yields: 12 порцій

Ingredients

ЩІ:

капуста квашена - 700 г

яловичина - 440 г грудинки

кістки свинини копченої - 100 г

вода - 1,8 л

морква - 100 г

цибуля ріпчаста - 90 г

томат-пюре - 100 г

масло топлене - 60 г

борошно пшеничне - 20 г

петрушка - 30 г кореня

часник - 3-4 зубчики

сметана

зелень

РОЗТЯГАЙЧИКИ:

тісто дріжджове - 1 кг

борошно пшеничне - 3 ст. ложки

яйця - 1 шт.

масло топлене - 3 ст. ложки для фаршу + 1 ст. ложка для тіста

гриби білі - 500 г

цибуля ріпчаста - 1 головка

перець чорний мелений

сіль

Directions

ЩІ

1Зварити м'ясний бульйон, процідити, м'ясо нарізати шматочками.

2Капусту віджати, дрібно порубати, додати половину томатного пюре, масло і прогріти. Покласти кістки, залити частиною бульйону і тушкувати 4 години під кришкою при слабкому кипінні. Капуста має набути коричневий відтінок, кашоподібну консистенцію і солодкуватий смак. Кістки видалити.

3Дрібно нарізану моркву та цибулю спасерувати, в кінці додати, залишки томатного пюре та прогріти ще 5-7 хвилин.

4Борошно підсушити до жовтуватого відтінку, злегка остудити і розвести теплим бульйоном.

5У глиняні горщики розкласти тушковану капусту, пасеровані овочі, дрібно нарізану петрушку і розведене борошняне пасерування, залити бульйоном, закрити кришкою і поставити на 30 хвилин в нагріту до 170°С духовку.

6Потім в щі додати спеції, шматочки м'яса, рубаний часник і прогріти 15 хвилин.

РОЗТЯГАЙЧИКИ

1Гриби порізати й обсмажити на маслі. Цибулю дрібно нарізати й обсмажити. У гриби додати цибулю, чорний перець, сіль і перемішати.

2Тісто розділити на кульки, поставити на розстойку на 10 хвилин і розкачати в круглі сочні. На середину кожного покласти фарш, краї защипнути, щоб середина пиріжків залишалася відкритою, покласти на змащене жиром деко, дати розстоятися, змастити яйцем. Випікати 20-30 хвилин при 220°С.

1При подачі в тарілку покласти шматочок м'яса, налити щі, заправити сметаною та посипати рубаною зеленню. Розтягайчики подати окремо.

00:00