Яловича грудинка по-техаськи
бутерброди, страви з м'яса американська кухня гриль
7 Серпня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 30 mins
- Cook: 4 hrs 20 mins
- Yields: 12 порцій
Ingredients
Яловичина - 2,25 кг свіжої грудинки
Булочки (kaiser rolls) або чіабатта - 12 шт.
Суха приправа для м'яса - 0,5 склянки
ДЛЯ СУХОЇ ПРИПРАВИ (на майже 2 склянки):
Паприка - 0,5 склянки
Перець чорний - 1/3 склянки
Цукор коричневий фасований - 0,25 склянки
Сіль - 0,25 склянки
Перець чилі мелений - 0,25 склянки
Кмин мелений - 0,25 склянки
Цукор гранульований - 3 ст. ложки
Перець каєнський - 2 ст. ложки
ДЛЯ СОУСУ БАРБЕКЮ (2,25 склянки):
Цибуля нарізана - 1 склянка
Олія - 1 ст. ложка
Помідори - 400 г
Оцет білий - 2/3 склянки
Сік апельсиновий - 0,25 склянки
Гірчиця діжонська - 2 ст. ложки
Цукор гранульований - 1 ст. ложка
Цукор коричневий фасований - 1 ст. ложка
Патока - 1 ст. ложка
Сіль - 2 ч. ложки
Рідкий дим - 1 ч. ложка
Паприка - 0,5 ч. ложки
Перець чорний - 0,5 ч. ложки
Перець червоний подрібнений - 0,25 ч. ложки
Directions
1Замочити 6-8 полін з мескітового дерева або гікорі на 1 годину.
2СУХА ПРИПРАВА ДЛЯ М'ЯСА: У невеликій мисі перемішати паприку, чорний перець, коричневий цукор, сіль, перець чилі, кмин, гранульований цукор та каєнський перець.
3Зрізати з м'яса весь жир крім шару 6 мм зверху. Посипати обидві сторони м'яса сухою приправою і втерти її.
4Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини. Додати шматочки дерева. Покласти на піддон м'ясо жирною стороною униз. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 4-5 годин, поки м'ясо не досягне 185-190°F (85-88°С) і не стане м'яким, повертаючи один раз.
5Накрити м'ясо фольгою і дати постояти 20 хвилин. Тим часом приготувати соус барбекю.
6Тонко нарізати м'ясо впоперек волокон, покласти на нижню частину розрізаних булочок, полити соусом і накрити верхівкою булочок.
СОУС БАРБЕКЮ
1У великій сковорідці нарізану цибулю підсмажувати на гарячій олії над середнім вогнем 8 хвилин або до золотисто-коричневого кольору, іноді помішуючи.
2Перемішати з помідорами, цілими або розрізаними; білим оцтом, апельсиновим соком, діжонською гірчицею, гранульованим цукром, фасованим коричневим цукром, патокою, сіллю, рідкий димом, паприкою, чорним і червоним перцем. Довести до кипіння та зменшити вогонь.
3Кип'ятити на малому вогні без кришки, час від часу помішуючи, 30-40 хвилин або до легкого загустіння. Трохи охолодити.
4Перелити соус до блендера, по півпорції за раз. Накрити кришкою та змішати до гладкості.
Підготовка: 30 хвилин
Смаження: 4-5 годин
Настоювання: 20 хвилин
Не додавати більше дрів після перших 2-х годин смаження. Занадто багато диму надає їжі гіркого смаку.