Яловича грудинка по-техаськи

  ,     

7 Серпня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 4 hrs 20 mins
  • Yields: 12 порцій

Ingredients

Яловичина - 2,25 кг свіжої грудинки

Булочки (kaiser rolls) або чіабатта - 12 шт.

Суха приправа для м'яса - 0,5 склянки

ДЛЯ СУХОЇ ПРИПРАВИ (на майже 2 склянки):

Паприка - 0,5 склянки

Перець чорний - 1/3 склянки

Цукор коричневий фасований - 0,25 склянки

Сіль - 0,25 склянки

Перець чилі мелений - 0,25 склянки

Кмин мелений - 0,25 склянки

Цукор гранульований - 3 ст. ложки

Перець каєнський - 2 ст. ложки

ДЛЯ СОУСУ БАРБЕКЮ (2,25 склянки):

Цибуля нарізана - 1 склянка

Олія - 1 ст. ложка

Помідори - 400 г

Оцет білий - 2/3 склянки

Сік апельсиновий - 0,25 склянки

Гірчиця діжонська - 2 ст. ложки

Цукор гранульований - 1 ст. ложка

Цукор коричневий фасований - 1 ст. ложка

Патока - 1 ст. ложка

Сіль - 2 ч. ложки

Рідкий дим - 1 ч. ложка

Паприка - 0,5 ч. ложки

Перець чорний - 0,5 ч. ложки

Перець червоний подрібнений - 0,25 ч. ложки

Directions

1Замочити 6-8 полін з мескітового дерева або гікорі на 1 годину.

2СУХА ПРИПРАВА ДЛЯ М'ЯСА: У невеликій мисі перемішати паприку, чорний перець, коричневий цукор, сіль, перець чилі, кмин, гранульований цукор та каєнський перець.

3Зрізати з м'яса весь жир крім шару 6 мм зверху. Посипати обидві сторони м'яса сухою приправою і втерти її.

4Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини. Додати шматочки дерева. Покласти на піддон м'ясо жирною стороною униз. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 4-5 годин, поки м'ясо не досягне 185-190°F (85-88°С) і не стане м'яким, повертаючи один раз.

5Накрити м'ясо фольгою і дати постояти 20 хвилин. Тим часом приготувати соус барбекю.

6Тонко нарізати м'ясо впоперек волокон, покласти на нижню частину розрізаних булочок, полити соусом і накрити верхівкою булочок.

СОУС БАРБЕКЮ

1У великій сковорідці нарізану цибулю підсмажувати на гарячій олії над середнім вогнем 8 хвилин або до золотисто-коричневого кольору, іноді помішуючи.

2Перемішати з помідорами, цілими або розрізаними; білим оцтом, апельсиновим соком, діжонською гірчицею, гранульованим цукром, фасованим коричневим цукром, патокою, сіллю, рідкий димом, паприкою, чорним і червоним перцем. Довести до кипіння та зменшити вогонь.

3Кип'ятити на малому вогні без кришки, час від часу помішуючи, 30-40 хвилин або до легкого загустіння. Трохи охолодити.

4Перелити соус до блендера, по півпорції за раз. Накрити кришкою та змішати до гладкості.

Підготовка: 30 хвилин
Смаження: 4-5 годин
Настоювання: 20 хвилин

Не додавати більше дрів після перших 2-х годин смаження. Занадто багато диму надає їжі гіркого смаку.

00:00

Nutrition Facts

Calories721 кал.
Sodium1,516 мг
Protein38 г
Cholesterol127 мг
Total Fat44 г
Saturated Fat16 г
Total Carbohydrates40 г
Dietary Fiber3 г