Яловичина з перцем і соусом стір-фрай

    

4 Квітня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловичина - 450 г

Рис - 1 склянка

Перець болгарський солодкий - 2 шт.

Часник - 1 зубчик

Зелена цибуля - 4 пера

Кінза - 1 пучок

Сіль

Перець чилі

Олія для смаження

СОУС:

Бульйон курячий - 150 мл

Соєвий соус - 125 мл

Вода - 3 ст. ложки

Крохмаль - 1 ст. ложка

Оцет рисовий - 1,5 ст. ложки

Олія рослинна - 1 ст. ложка

Олія кунжутна - 1 ст. ложка

Соус чилі гострий - 1 ч. ложка

Імбир - 2 см кореня

Часник - 1 зубчик

Кунжут - 10 г насіння

Цукор коричневий - 50 г

Directions

1СОУС: Натерти імбир на дрібній тертці, подрібнити очищений часник, обсмажувати в сотейнику на розігрітій рослинній олії 30 секунд, помішуючи. З'єднати соєвий соус, курячий бульйон, оцет, кунжутну олію, соус чилі та цукор. Влити суміш в сотейник, тушкувати 3 хвилини. Додати розчинений у воді крохмаль, прогрівати 1 хвилину, помішуючи. Всипати насіння кунжуту.

2Промити рисову крупу, відварювати в підсоленій воді до готовності 20 хвилин.

3Порубати очищений часник і зелену цибулю, нарізати яловичину поперек волокон шматочками. Видалити у солодких болгарських перців і перцю чилі плодоніжки та насіння, нашаткувати соломкою.

4Обсмажувати м'ясо на рослинній олії 2-3 хвилини.

5Додати часник, смажити 30 секунд.

6Викласти обидва види перцю і світлу частину зеленої цибулі, смажити 4 хвилини.

7Влити соус, тушкувати до загустіння.

8Викласти вміст сковороди на рис, посипати зеленою частиною цибулі та кінзою.

00:00