Яловичина з перцем і соусом стір-фрай
4 Квітня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 40 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 450 г
Рис - 1 склянка
Перець болгарський солодкий - 2 шт.
Часник - 1 зубчик
Зелена цибуля - 4 пера
Кінза - 1 пучок
Сіль
Перець чилі
Олія для смаження
СОУС:
Бульйон курячий - 150 мл
Соєвий соус - 125 мл
Вода - 3 ст. ложки
Крохмаль - 1 ст. ложка
Оцет рисовий - 1,5 ст. ложки
Олія рослинна - 1 ст. ложка
Олія кунжутна - 1 ст. ложка
Соус чилі гострий - 1 ч. ложка
Імбир - 2 см кореня
Часник - 1 зубчик
Кунжут - 10 г насіння
Цукор коричневий - 50 г
Directions
1СОУС: Натерти імбир на дрібній тертці, подрібнити очищений часник, обсмажувати в сотейнику на розігрітій рослинній олії 30 секунд, помішуючи. З'єднати соєвий соус, курячий бульйон, оцет, кунжутну олію, соус чилі та цукор. Влити суміш в сотейник, тушкувати 3 хвилини. Додати розчинений у воді крохмаль, прогрівати 1 хвилину, помішуючи. Всипати насіння кунжуту.
2Промити рисову крупу, відварювати в підсоленій воді до готовності 20 хвилин.
3Порубати очищений часник і зелену цибулю, нарізати яловичину поперек волокон шматочками. Видалити у солодких болгарських перців і перцю чилі плодоніжки та насіння, нашаткувати соломкою.
4Обсмажувати м'ясо на рослинній олії 2-3 хвилини.
5Додати часник, смажити 30 секунд.
6Викласти обидва види перцю і світлу частину зеленої цибулі, смажити 4 хвилини.
7Влити соус, тушкувати до загустіння.
8Викласти вміст сковороди на рис, посипати зеленою частиною цибулі та кінзою.