Пиріг з яблуками, журавлиною та корицею
Пиріг з яблуками, журавлиною та корицею

Пиріг з яблуками по-американськи

  ,     

21 Листопада, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 300 г

Цукор - 1 ч. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Масло вершкове - 125 г

Маргарин - 125 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука (будь-який щільний солодкий сорт середньої соковитості) - 1‑1,5 кг

Журавлина свіжа або морожена - 80 г

Цукор - 300‑350 г

Кориця свіжомелена - 0,75 ч. ложки

Борошно - 3‑5 ст. ложок

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Directions

ТІСТО:

1Змішати борошно з цукром. Додати масло та маргарин. По столовій ложці доливати воду до потрібної консистенції, постійно розмішуючи.

2Коли буде готово - поставити на 1 годину в холодне місце.

НАЧИНКА:

1Холодне вершкове масло нарізати дрібними шматочками. Тонко нарізати яблука. Частину журавлини розчавити. Змішати яблука з журавлиною і журавлинним соком, що утворився.

2Змішати окремо корицю, цукор, борошно і додати в яблучно-журавлинну масу. Гарненько перемішати. Головне, щоб не вийшло занадто багато соку.

ПИРІГ:

1Миску вистелити тістом. При цьому частину тіста відкласти убік для кришки.

2Начинкою заповнити форму.

3З тіста зробити кришку і накрити пиріг. Краї защипати, зверху зробити отвори для виходу пари (просто виделкою проколоти кілька разів). Для красивої коричневої скоринки змастити кришку молоком і присипати цукром.

4Поставити в розігріту до 200‑220°C духовку приблизно на 1 годину.

Цей пиріг печеться в глибокій керамічній формі. Рецепт розрахований на форму діаметром 23 см і глибиною 5 см. Але можна його трохи модифікувати і зробити кілька маленьких пирогів в менших посудинах. Такі оригінальні міні-пироги подаються кожному індивідуально.

00:00