Ingredients
ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Борошно - 200 г
Масло або маргарин - 75 г
Цукрова пудра - 75 г
Яйця - 1 шт.
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Яблука - 1250 г
Горіхи рубані - 75 г
Родзинки - 50 г
Лимон - 1 шт. (сік і цедра)
Імбир - 1 ч. ложка
Кориця - 1 ч. ложка
Ванільний цукор - 1 пакетик
ДЛЯ БІСКВІТНОГО ТІСТА:
Цукор - 3 ст. ложки
Борошно - 3 ст. ложки
Сода або амоній - 1 ч. ложка
Яйця - 3 шт.
Directions
1Розтоплене масло розтерти з цукровою пудрою. Додати яйце та знову розтерти. Всипати просіяне борошно та за допомогою міксера замісити тісто.
2Тісто скачати в кулю, загорнути в целофан і поставити на 30 хвилин в холодильник.
3НАЧИНКА: Яблука очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками та покласти в миску. Родзинки вимити в теплій воді, обсушити і всипати в миску з яблуками. Додати лимонний сік, цедру, імбир, рубані горіхи, мелену корицю і все перемішати.
4Тісто розкачати, вирізати коло на 4 см більше діаметру форми, укласти в змащену жиром форму, краї притиснути до стінок форми. У кількох місцях тісто проткнути виделкою, зверху покласти яблучну начинку.
5Поставити в попередньо нагріту духовку на 25 хвилин.
6БІСКВІТНЕ ТІСТО: Яйця розбити, відокремити білки від жовтків, підмішати цукор. Додати жовтки, просіяне борошно та соду. Обережно перемішати.
7Пиріг вийняти з духовки і викласти на нього зверху бісквітне тісто. Поверхню розрівняти і поставити в духовку ще приблизно на 20 хвилин.
8Готовий пиріг охолодити і подавати на стіл.