Пиріг яблучний (з двох видів тіста)
Пиріг яблучний (з двох видів тіста)

Пиріг яблучний (з двох видів тіста)

    

3 Грудня, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:

Борошно - 200 г

Масло або маргарин - 75 г

Цукрова пудра - 75 г

Яйця - 1 шт.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 1250 г

Горіхи рубані - 75 г

Родзинки - 50 г

Лимон - 1 шт. (сік і цедра)

Імбир - 1 ч. ложка

Кориця - 1 ч. ложка

Ванільний цукор - 1 пакетик

ДЛЯ БІСКВІТНОГО ТІСТА:

Цукор - 3 ст. ложки

Борошно - 3 ст. ложки

Сода або амоній - 1 ч. ложка

Яйця - 3 шт.

Directions

1Розтоплене масло розтерти з цукровою пудрою. Додати яйце та знову розтерти. Всипати просіяне борошно та за допомогою міксера замісити тісто.

2Тісто скачати в кулю, загорнути в целофан і поставити на 30 хвилин в холодильник.

3НАЧИНКА: Яблука очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити серцевину, нарізати тонкими скибочками та покласти в миску. Родзинки вимити в теплій воді, обсушити і всипати в миску з яблуками. Додати лимонний сік, цедру, імбир, рубані горіхи, мелену корицю і все перемішати.

4Тісто розкачати, вирізати коло на 4 см більше діаметру форми, укласти в змащену жиром форму, краї притиснути до стінок форми. У кількох місцях тісто проткнути виделкою, зверху покласти яблучну начинку.

5Поставити в попередньо нагріту духовку на 25 хвилин.

6БІСКВІТНЕ ТІСТО: Яйця розбити, відокремити білки від жовтків, підмішати цукор. Додати жовтки, просіяне борошно та соду. Обережно перемішати.

7Пиріг вийняти з духовки і викласти на нього зверху бісквітне тісто. Поверхню розрівняти і поставити в духовку ще приблизно на 20 хвилин.

8Готовий пиріг охолодити і подавати на стіл.

00:00