оладки з яблуками
оладки з яблуками

Оладки з яблуками / яблучні (дріжджові)

  

10 Лютого, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)

  • Prep: 3 hrs
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 / 12 порцій

Ingredients

Борошно - 240 г / 500 г

Молоко - 310 мл / 2 склянки

Яйця - 2 шт.

Яблука - 2 шт. / 4 шт.

Дріжджі - 10 г / 20 г

Цукор - 55 г / 1 ст. ложка

Сіль - 1 щіпка / 0,5 ч. ложки

Олія для смаження / 2 ст. ложки

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Розігріти молоко до 50°С, додати в дріжджі, перемішати. Додати половину борошна, вимісити тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на 3 години.

2Збити яйця з сіллю і цукром до білого кольору.

3Очистити яблука від шкірки та нарізати дрібними кубиками.

4Додати до тіста залишки борошна, ретельно вимісити.

5Додати яблука та збиті яйця, перемішати.

6Обсмажувати оладки з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.

ВАРІАНТ 2:

1Замісити тісто та поставити у тепле місце для підйому.

2Яблука очистити, нарізати тонкими скибочками і перед випічкою покласти в готове тісто, що піднялося, перемішати.

3Смажити оладки на сковороді з розігрітою олією, тісто класти ложкою, змоченою у воді.

00:00