качка, сир брі, сливи, яблука
качка, сир брі, сливи, яблука

Яблука, запечені з качкою та сливами

    

21 Березня, 2019

100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Качка - 1 філе

Яблука зелені - 2 шт.

Cир брі - 30‑40 г

Сливи - 1 шт.

Кедрові горішки - 1 ст. ложка

Мед - 1 ч. ложка

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Гвоздика - 2‑4 бутони

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Зробити неглибокі поздовжні надрізи на шкірі качки. Натерти сіллю та перцем. Викласти в суху розпечену сковороду, обсмажувати 3‑5 хвилин.

2Запікати в духовці 10‑12 хвилин при 160‑180°С.

3Видалити в яблуках серцевини. М'якоть скропити лимонним соком. Запікати 2‑3 хвилини при 180°С.

4Подрібнити м'якоть яблук з лимонним соком і медом в пюре за допомогою блендера.

5Нарізати сливу дольками, сир - шматочками.

6Нарізати філе качки впоперек волокон скибочками завтовшки 1 см. Розкласти на серветку, щоб видалити зайвий жир.

7Покласти в половинки яблук по 1 бутону гвоздики та шматочку філе качки, зверху - пюре з яблук з медом. Прикрасити дольками сливи, шматочками м'якого сиру. Посипати кедровими горіхами.

8Запікати в духовці 8‑10 хвилин при 180°С.

00:00