1Розігріти духовку звичайну до 200°С (газова позначка 6), з вентилятором - до 180°С. Змастити маслом 6 отворів 12‑лункової форми для кексів.
2Розкачати тісто для круасанів і розрізати на 6 трикутників. Покласти їх на плоску поверхню довгою сторона донизу. Відрізати верхівку кожного, щоб зробити 6 стрічок завширшки близько 5 см (залишки верхівки можна використовувати для виготовлення міні-круасанів).
3НАЧИНКА: У мисці змішати вершкове масло, борошно, мелений мигдаль, цукор, екстракт ванілі або мигдалю та яєчний жовток до стану гладкої пасти.
4Покласти ложку начинки на кожну смужку тіста та розмазати рівним шаром. Згорнуту кожну смужку в спіраль, посипати мигдалевими пластівцями та покласти у форму. Охолоджувати 15 хвилин.
5Вийняти з холодильника та випікати 15‑17 хвилин, доки крафіни не будуть хрусткими та золотистими.
6Дістати кожен крафін з форми лопаточкою.
7Покласти абрикосове варення в кондитерський мішок з маленькою насадкою та видавити його в середину кожного крафіна. Підпорошити цукровою пудрою та подавати теплими або кімнатної температури.
Ідеальне поєднання масляного круасану з пухнастим мафіном поєднує в собі два фантастичних сніданки в одному.
підготовка 10 хвилин
приготування 15 хвилин
охолодження 15 хвилин