«Плотики» зі спаржі з соусом буряковим
закуски, овочеві страви вегетаріанське, дитяче
1 Липня, 2020
Школа гастронома 2011 №14 (184) Июль
- Prep: 1 hr
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Спаржа зелена - 20 стебел
Масло вершкове - 25 г
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Буряк - 2 шт. середнього розміру
Імбир - 2 см кореня
Часник - 2 зубчики
Олія - 1 ст. ложка
Чебрець свіжий подрібнений - 1 ст. ложка
Вершки 20% - 1 склянка
Молоко - 1 склянка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
СОУС
1Розігріти духовку до 220°С. Буряк, імбир і часник очистити. Буряк нарізати великими шматками. Викласти овочі в невелику форму для запікання, накрити фольгою і запікати до готовності буряків, 1 годину.
2Овочі остудити і ретельно подрібнити блендером в пюре.
3Розігріти в сковороді олію, обсмажувати чебрець 30 секунд. Додати молоко і вершки, довести до кипіння.
4Зменшити вогонь до середнього, викласти бурякове пюре, перемішати і готувати до загустіння. Приправити сіллю та перцем.
«ПЛОТИКИ» ЗІ СПАРЖІ
1Спаржу вимити, викласти на робочу поверхню та відрізати жорсткі кінчики так, щоб всі стебла були однієї довжини. Зв'язати спаржу в пучок і поставити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Верхівки стебел мають залишатися на поверхні. Варити 3 хвилини. Облити холодною водою.
2Розкласти 5 стебел на плоскій поверхні впритул одне до одного. Проколоти їх дерев'яною шпажкою спочатку зверху, на відстані 1 см від верхівок, потім другою шпажкою знизу. Так само з'єднати залишки спаржі.
3Розігріти у великій сковороді олію і по черзі обсмажити «плотики». Посолити, поперчити.
4Подавати з соусом.