зелений виноград, виноградний сік
зелений виноград, виноградний сік

Бадагі

  ,   

3 Червня, 2019

  • Yields: 10 порцій (близько 2 л бадагі)

Ingredients

Виноград білий - 5 кг

Directions

1Виноград вимити, китиці викинути. Покласти виноград в друшляк і тиснути (під друшляк поставити миску, щоб в неї стікав сік). Тиснути доти, доки не залишаться одні кісточки та шкірка.

2Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і варити 3 години на повільному вогні. За цей час сік увариться приблизно наполовину. Під час варіння на поверхні соку буде утворюватися пінка, її потрібно постійно знімати.

3Через 3 години варіння зняти сік з вогню і залишити на ніч.

4На наступний день процідити сік через сито. Чистий сік - це і є бадагі.

Бадагі - спресований і згущений виноградний сік, який використовується в грузинській кухні для приготування солодощів та десертів

ЧАС: 1 день 14 годин

00:00