Багет з тунцем і домашнім майонезом
14 Березня, 2020
Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой
- Cook: 30 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Багети короткі - 2 шт.
Тунець консервований (в олії або у власному соку) - 1 банка (близько 200 г)
Огірки - 1 шт.
Яйця - 1 шт.
Зелена цибуля - 2 пера
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 0,5 ч. ложки
ДЛЯ МАЙОНЕЗУ:
Лимон - 0,25 шт.
Яйця - 1 жовток
Олія оливкова, краще першого холодного віджиму - 250 мл
Гірчиця з зернами - 1 ч. ложка
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Яйце кімнатної температури опустити в киплячу підсолену воду та зварити некруто. Готове яйце потримати під холодною водою, потім почистити і розім'яти виделкою.
2Тунця викласти з банки, теж розім'яти виделкою та з'єднати з яйцем.
3З четвертинки лимона вичавити сік.
4МАЙОНЕЗ: Жовток кімнатної температури змішати з гірчицею, трохи посолити, влити 1 ч. ложку лимонного соку та збити все вінчиком. Не перестаючи збивати, повільно влити оливкову олію.
5Зелену цибулю дрібно порізати.
6У яєчно-тунцеву масу додати 1 ст. ложку майонезу, зелену цибулю, посолити, поперчити.
7Огірок очистити від шкірки овочечисткою, потім нею ж нарізати дуже тонкі, майже прозорі смужки.
8Багети розрізати уздовж навпіл, не прорізаючи до кінця.
9Трохи розкрити половинки багета, намастити майонезом, покласти всередину смужки огірка і тунцеву начинку.
10Багет з тунцем можна загорнути в пергамент і взяти з собою.