Айва печена
Айва печена

Айва печена

    ,

10 Серпня, 2019

Школа гастронома 2015 №10 (272) Антипростудное меню

  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Айва - 4 шт.

Цукор - 5 ст. ложок

Мед - 4 ст. ложки

Гвоздика - 4 бутона

Бодян - 2 зірочки

Лимон - 0,5 шт.

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Морозиво або

Маскарпоне

Directions

1Розрізати айву навпіл і натерти зрізи лимоном.

2У каструлю покласти цукор, влити 500 мл води і довести до кипіння. Додати гвоздику та бодян і варити 5 хвилин.

3Опустити айву в цукровий сироп і варити при слабкому кипінні до м'якості, 25‑35 хвилин.

4Розігріти духовку до 180°С.

5Шумівкою дістати половинки айви з сиропу, дати йому стекти.

6Покласти айву в неглибоку форму для запікання. Змішати 150 мл сиропу, в якому готувалася айва, і мед, залити айву. Поставити форму в духовку і запікати 30 хвилин.

7Розкласти айву по тарілках і полити соком, що утворився на дні форми. Подавати теплою з кулькою морозива або ложкою маскарпоне.

00:00