коричневий соус з вином і цибулею
коричневий соус з вином і цибулею

Соус бордоський (бордолез)

    

22 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Олія (краще оливкова) - 2 ст. ложки

Цибуля - 3 шт.

Вино червоне - 1 склянка

Перець чорний мелений - 1 щіпка

Чебрець - 2 гілочки

Лавровий лист - 1 шт.

Соус коричневий - 200 г

Яловичий кістковий мозок - 100 г

Directions

1Підсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, влити червоне вино, додати трохи перцю, гілочку чебрецю, лавровий лист і залишити на вогні до сильного випаровування.

2Потім змішати з коричневим соусом і залишити томитися ще 10‑15 хвилин. Зняти зверху жир, соус процідити.

3У проціджений соус покласти нарізаний тонкими скибочками кістковий мозок. Зняти з вогню. Залишити на 10 хвилин. На поверхню соусу спливе розтоплений кістковий мозок; ложкою все перемішати.

4Подавати цей соус до антрекоту: на антрекот викласти шматочки кісткового яловичого мозку, попередньо відвареного в солоній воді, а зверху полити соусом бордолез.

00:00