1Обсмажувати борошно зі свинячим салом на повільному вогні, доки борошно не стане темно-коричневого кольору. Використання вершкового масла замість свинячого сала не рекомендується, бо масло дуже швидко горить і надає соусу гіркого смаку.
2В обсмажене борошно додати бульйон (м'ясний або курячий, це краще, ніж просто вода), томатну пасту і довести суміш до кипіння, постійно помішуючи вінчиком.
3Після закипання залишити суміш на 1 годину на слабкому вогні без перемішування. Час від часу необхідно знімати піну і жир, що спливають на поверхню, бо жир, який довго вариться, розкладається.
4Готовий соус процідити, після чого в нього можна додати свіже вершкове масло.
5Цей соус використовується при приготуванні цілого ряду інших соусів.