Соус коричневий
Соус коричневий

Соус коричневий (з томатом)

    

21 Червня, 2020

300 рецептов французской кухни

Ingredients

Сало свиняче топлене - 50 г

Борошно - 40 г

Вода або бульйон - 0,5 л

Томатна паста - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Цибуля - 2 шт. середніх

Directions

1Обсмажувати борошно зі свинячим салом на повільному вогні, доки борошно не стане темно-коричневого кольору. Використання вершкового масла замість свинячого сала не рекомендується, бо масло дуже швидко горить і надає соусу гіркого смаку.

2В обсмажене борошно додати бульйон (м'ясний або курячий, це краще, ніж просто вода), томатну пасту і довести суміш до кипіння, постійно помішуючи вінчиком.

3Після закипання залишити суміш на 1 годину на слабкому вогні без перемішування. Час від часу необхідно знімати піну і жир, що спливають на поверхню, бо жир, який довго вариться, розкладається.

4Готовий соус процідити, після чого в нього можна додати свіже вершкове масло.

5Цей соус використовується при приготуванні цілого ряду інших соусів.

00:00