Брушетти з сиром і мідіями
Брушетти з сиром і мідіями

Брушетти з сиром і мідіями

  , ,   ,

21 Червня, 2020

Школа гастронома 2011 №16 (186) Август

  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Мідії - 200 г консервованого м'яса

Хліб білий - 8 шматочків

Часник - 2 зубчики

Помідори - 2 шт. великих

Сир фета - 120 г

Цибуля червона - 0,5 шт.

Базилік - 2 гілочки

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Directions

1Мідії викласти на паперові серветки і дати обсохнути. Цибулю і часник очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Кожен зубчик часнику розрізати навпіл. Сир натерти на тертушці. Базилік вимити, обсушити і розібрати на листочки.

Брушетти з сиром і мідіями

2Розігріти в сковороді 1 ст. ложку олії і обсмажувати мідії 3 хвилини. Один раз перевернути.

Брушетти з сиром і мідіями

3На помідорах зробити зверху хрестоподібні надрізи, опустити в каструлю з окропом, потім облити холодною водою і акуратно зняти шкірку. Розрізати помідори на 4 частини, видалити насіння. М'якоть дуже дрібно нарізати.

Брушетти з сиром і мідіями

4Змішати помідори з сиром.

Брушетти з сиром і мідіями

5Кожен шматочок хліба натерти з одного боку часником. Розігріти в сковороді залишки олії та обсмажувати хліб по 30 секунд з кожного боку. Викласти на паперові серветки.

Брушетти з сиром і мідіями

6У цій самій сковороді обсмажувати листочки базиліку по 30 секунд.

7Змастити кожен шматок хліба помідорно-сирною масою. Зверху покласти пів кільця цибулі, на них - по 2‑3 мідії. Поставити в мікрохвильову піч на 1 хвилину.

Брушетти з сиром і мідіями

8Перед подачею на стіл прикрасити обсмаженими листочками базиліку.

Брушетти з сиром і мідіями

00:00