Брушетти з сиром і мідіями
бутерброди, закуски, страви з морепродуктів дитяче, мікрохвильова піч
21 Червня, 2020
Школа гастронома 2011 №16 (186) Август
- Cook: 25 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Мідії - 200 г консервованого м'яса
Хліб білий - 8 шматочків
Часник - 2 зубчики
Помідори - 2 шт. великих
Сир фета - 120 г
Цибуля червона - 0,5 шт.
Базилік - 2 гілочки
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Directions
1Мідії викласти на паперові серветки і дати обсохнути. Цибулю і часник очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Кожен зубчик часнику розрізати навпіл. Сир натерти на тертушці. Базилік вимити, обсушити і розібрати на листочки.
2Розігріти в сковороді 1 ст. ложку олії і обсмажувати мідії 3 хвилини. Один раз перевернути.
3На помідорах зробити зверху хрестоподібні надрізи, опустити в каструлю з окропом, потім облити холодною водою і акуратно зняти шкірку. Розрізати помідори на 4 частини, видалити насіння. М'якоть дуже дрібно нарізати.
4Змішати помідори з сиром.
5Кожен шматочок хліба натерти з одного боку часником. Розігріти в сковороді залишки олії та обсмажувати хліб по 30 секунд з кожного боку. Викласти на паперові серветки.
6У цій самій сковороді обсмажувати листочки базиліку по 30 секунд.
7Змастити кожен шматок хліба помідорно-сирною масою. Зверху покласти пів кільця цибулі, на них - по 2‑3 мідії. Поставити в мікрохвильову піч на 1 хвилину.
8Перед подачею на стіл прикрасити обсмаженими листочками базиліку.