Брускета з помідорами, маслинами та каперсами
бутерброди італійська кухня духовка, з черствого хлібу
3 Березня, 2018
Buddy Valastro. Cooking Italian with the Cake Boss
- Prep: 15 mins
- Cook: 5 mins
- Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Багет - 1 шт. розміром 15 см
Олія оливкова - 0,25 склянки + 1 ст. ложка
Часник - 0,5 великого зубчика, нарізаного впоперек
Помідори Рома (сливки), нарізані шматочками 0,6 см - 1 склянка
Перець червоний, дрібно нарізаний, смажений і осушений - 0,25 склянки
Маслини чорні без кісточок, грубо нарізані - 0,25 склянки
Цибуля червона, дрібно нарізана кубиками - 3 ст. ложки
Каперси - 1 ст. ложка
Сіль кошерна
Перець чорний свіжомелений
Оцет винний червоний - 3 ст. ложки
Сир пармезан, дрібно тертий - 3 ст. ложки
Directions
1Багет нарізати впоперек на 12 шматочків завтовшки 1,2 см.
2Каперси замочити на 10 хвилин у теплій воді, злити та сполоснути.
3Поставити решітку в центр духовки. Підігріти до 350°F (175-180°С).
4Розташувати шматочки багета на листі в один шар та скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Смажити до золотисто-коричневого кольору, 2‑3 хвилини.
5Поки хліб смажиться, покласти помідори, перець, маслини, цибулю та каперси в середню миску. Приправити сіллю та перцем, пам'ятаючи, що маслини та каперси солоні. Полити суміш оцтом та 3 ст. ложками оливкової олії, що залишилися, злегка струсонути, обережно, щоб не розвалилися інші інгредієнти. Нехай маринуються 15‑20 хвилин при кімнатній температурі, щоб розкрилися аромати.
6Вийняти багет з духовки та натерти шматочки з часником. Щоб натерти часником гарячу, щойно приготовану їжу, розрізати зубчик навпіл, потім насадити незрізаним боком на виделку і використовувати її як пензлик, щоб змастити розрізаним боком часнику їжу та надати їй ніжного часникового аромату (це також чудово підходить для м'яса на грилі, особливо для свиних відбивних і стейків). Нехай скибочки охолоджуються.
7Розташувати скибочки багета на блюді. За допомогою шумівки викласти рівну кількість суміші на кожен шматочок багету, посипати сиром і подавати.
Хоча брускета класично виготовляється з одноденного хлібу, не потрібно використовувати старий хліб, щоб зробити її; достатньо добре підсмажити хліб, щоб він став хрустким і твердим, щоб витримати соковиті помідори без просочення.