Брускета
Брускета

Брускета з помідорами, маслинами та каперсами

      ,

3 Березня, 2018

Buddy Valastro. Cooking Italian with the Cake Boss

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4-6 порцій

Ingredients

Багет - 1 шт. розміром 15 см

Олія оливкова - 0,25 склянки + 1 ст. ложка

Часник - 0,5 великого зубчика, нарізаного впоперек

Помідори Рома (сливки), нарізані шматочками 0,6 см - 1 склянка

Перець червоний, дрібно нарізаний, смажений і осушений - 0,25 склянки

Маслини чорні без кісточок, грубо нарізані - 0,25 склянки

Цибуля червона, дрібно нарізана кубиками - 3 ст. ложки

Каперси - 1 ст. ложка

Сіль кошерна

Перець чорний свіжомелений

Оцет винний червоний - 3 ст. ложки

Сир пармезан, дрібно тертий - 3 ст. ложки

Directions

1Багет нарізати впоперек на 12 шматочків завтовшки 1,2 см.

2Каперси замочити на 10 хвилин у теплій воді, злити та сполоснути.

3Поставити решітку в центр духовки. Підігріти до 350°F (175-180°С).

4Розташувати шматочки багета на листі в один шар та скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Смажити до золотисто-коричневого кольору, 2‑3 хвилини.

5Поки хліб смажиться, покласти помідори, перець, маслини, цибулю та каперси в середню миску. Приправити сіллю та перцем, пам'ятаючи, що маслини та каперси солоні. Полити суміш оцтом та 3 ст. ложками оливкової олії, що залишилися, злегка струсонути, обережно, щоб не розвалилися інші інгредієнти. Нехай маринуються 15‑20 хвилин при кімнатній температурі, щоб розкрилися аромати.

6Вийняти багет з духовки та натерти шматочки з часником. Щоб натерти часником гарячу, щойно приготовану їжу, розрізати зубчик навпіл, потім насадити незрізаним боком на виделку і використовувати її як пензлик, щоб змастити розрізаним боком часнику їжу та надати їй ніжного часникового аромату (це також чудово підходить для м'яса на грилі, особливо для свиних відбивних і стейків). Нехай скибочки охолоджуються.

7Розташувати скибочки багета на блюді. За допомогою шумівки викласти рівну кількість суміші на кожен шматочок багету, посипати сиром і подавати.

Хоча брускета класично виготовляється з одноденного хлібу, не потрібно використовувати старий хліб, щоб зробити її; достатньо добре підсмажити хліб, щоб він став хрустким і твердим, щоб витримати соковиті помідори без просочення.

00:00