Панкейки гречані
млинці, оладки, сирники, сніданки
30 Березня, 2020
I Like Blogs. Лучшие блоги о еде (Burda рецепты) 2016 №1
- Yields: 3-4 порції
Ingredients
ДЛЯ ПАНКЕЙКІВ:
Молоко рослинне (соєве, мигдальне або інше) - 230 мл + 100 мл про запас (чи води)
Яблучне пюре (можна дитяче харчування) - 50 г
Борошно гречане - 70 г
Борошно пшеничне - 70 г
Борошно мигдальне (кокосове або пшеничне) - 2 ст. ложки
Розпушувач - 1 ч. ложка
Цукор - 2 ст. ложки
Кориця мелена - 0,5 ч. ложки
Олія
ДЛЯ ЦИТРУСОВОГО СОУСУ:
Цукор - 50 г
Апельсиновий сік з м’якоттю - 200 мл
Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. ложка
М'ята - 2 гілочки
Directions
1В одній мисці вінчиком змішати молоко та яблучне пюре, в іншій - сухі інгредієнти для панкейків. З'єднати вміст обох мисок і перемішати. Тісто по консистенції має бути як густа сметана. За необхідності можна додати ще рослинного молока або води. Дати тісту розстоятися 20 хвилин.
2СОУС: У сотейнику змішати апельсиновий сік, цукор, крохмаль і м'яту, довести до кипіння, зменшити температуру до середньої і варити 10‑15 хвилин, періодично помішуючи, до загусання. Процідити апельсиново-м'ятний соус крізь сито.
3Розігріти на середньому вогні 1 ст. ложку олії у великій сковороді. Наливати по 1,5 ст. ложки тіста і смажити панекйки на середньому вогні, перевертаючи через 2‑3 хвилини.
4Подавати теплими з соусом.
Ці панкейки можна зробити повністю безглютеновими.