Плюшки з козячим сиром і мангольдом
випічка, закуски вегетаріанське, дитяче, духовка
18 Квітня, 2019
Школа гастронома 2007 №16 (90) Август
- Cook: 30 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Борошно - 1 склянка з гіркою
Масло вершкове - 2 ст. ложки + для змащування
Сир чеддер - 150 г
Яйця - 1 шт.
Вершки 35% - 1 ст. ложка
Молоко - 50‑70 мл
Розпушувач - 1,5 ч. ложки
Гірчиця суха - 0,5 ч. ложки
Перець гострий мелений - 1 щіпка
Сіль
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Мангольд - 75 г
Сир козячий м'який - 150 г
Directions
1Борошно просіяти разом із розпушувачем, гірчицею, гострим перцем і сіллю. Масло заздалегідь охолодити, нарізати невеликими шматочками, додати в борошно. Перемішати до стану крихти. Всипати 100 г тертого сиру.
2У мірну склянку розбити яйце, додати вершки, перемішати. Влити молоко до загального об'єму рідини 150 мл. Ретельно збити, відкласти 2 ст. ложки, а решту додати в борошняну суміш. Швидко вимісити гладке м'яке тісто.
3Розкачати тісто в пласт завтовшки 1,5 см. За допомогою склянки діаметром приблизно 7 см вирізати з тіста 8 кружалець.
4Помістити кружальця на деко, накрите аркушем пергаменту, змастити відкладеною яєчною сумішшю. Поставити в розігріту до 220°C духовку на 12 хвилин.
5Готові плюшки перекласти на решітку і трохи остудити.
6НАЧИНКА: Мангольд вимити, обсушити та розібрати на листя. Сир розділити на 8 рівних частин.
7Надрізати плюшки по горизонталі, не доходячи до краю приблизно 1,5 см. Вкласти всередину козячий сир і листочки мангольду. Подавати теплими.