Булочки з зеленою цибулею та шинкою
випічка, страви з м'яса духовка
16 Листопада, 2019
Школа гастронома 2013 №11 (229) Июнь
- Cook: 2 hrs 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Борошно - 500 г
Молоко - 150 мл
Йогурт натуральний - 125 мл
Масло вершкове - 70 г
Цукор - 1,5 ст. ложка
Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування
Дріжджі сухі швидкодіючі - 7 г
Сіль - 1 ч. ложка
Шинка - 100 г
Зелена цибуля - 10 пір'їн
Олія оливкова
Насіння чорнушки (нігелла) - 1,5 ст. ложки
Directions
1Нарізати шинку маленькими кубиками й обсмажити до золотистого кольору на оливковій олії.
2Зелену цибулю нарізати тонкими кільцями.
3Підігріти молоко до 30°С. У сотейнику розтопити вершкове масло. У велику миску просіяти борошно з дріжджами та сіллю. У тепле молоко додати цукор, йогурт і яйце, добре розмішати. Додати шинку та зелену цибулю.
4У кілька прийомів всипати борошно, добре розмішуючи. Влити розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Скачати його в кулю і змастити оливковою олією. Накрити миску харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину.
5Обім’яти тісто і залишити ще для одного підходу, на 45 хвилин.
6Розділити тісто на шматочки розміром з яйце і скачати з них кульки. Застелити деко папером для випічки і покласти булочки, накрити рушником і залишити на 30 хвилин.
7Розігріти духовку до 180°С.
8Змішати жовток з 1 ст. ложкою води, змастити булочки і посипати чорнушкою. Поставити деко в духовку на 15‑20 хвилин.
9Подавати булочки теплими або холодними.
Якщо замісити тісто ввечері та поставити в холодильник, вранці залишиться тільки скачати булочки і дати їм розстоятися 30 хвилин.