Торт «Кавове зернятко»
Торт «Кавове зернятко»

Торт «Кавове зернятко»

    

20 Липня, 2019

Готовим с медом (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно пшеничне - 120 г

Кава міцна з вершками - 650 г

Яйця - 5 шт. + 6 жовтків

Цукор - 375 г

Розпушувач для тіста - 0,5 ч. ложки

Масло вершкове - 100 г

Желатин - 30 г

Ванілін - 1 щіпка

Волоські горіхи рубані - 1 склянка

Мед - 2 ст. ложки

Лимон - 1 шт. (терта цедра)

Directions

1Желатин замочити в холодній воді до набрякання, потім розпустити на водяній бані.

2Яйця збити з 125 г цукру та лимонною цедрою. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, додати розм'якшене масло, замісити тісто.

3У роз'ємну форму, змащену маслом і посипану сухарями, викласти тісто і випікати 30‑35 хвилин при 180‑200°С. Охолодити.

4КРЕМ: Яєчні жовтки збити з залишками цукру, влити каву з вершками та прогріти суміш на водяній бані. Загуслу масу зняти з вогню, влити желатин, всипати ванілін, перемішати. Крем охолодити.

5Горіхи порубати, додати мед, перемішати.

6У роз'ємну форму укласти один корж, зверху - половину кавового крему. Накрити другим і третім коржами, прошаровуючи їх кремом і горіхами. Оформити торт кавовими зернами.

00:00