Торт «Мамо, ти дивовижна»
Торт «Мамо, ти дивовижна»

Торт «Мамо, ти дивовижна»

  ,

10 Червня, 2020

Cake Decoration & Sugarcraft 2016 №214 September

Ingredients

Торти, покриті кремом ганаш, круглі - 15, 20 см

Цукрова паста - 1,5 кг білої + 250 г червоної (Renshaw)

Присипка / порошок тілесного кольору (Sugarflair)

Паста кольорів аква (aqua), шоколад (chocolate), осінній лист (autumn leaf), лакриця (liquorice), червоне бургундське вино (burgundy) (Sugarflair) та синій (qfc blue) (Squires Kitchen)

Гель-фарбник кольору морської волни (sea green) (Rainbow Dust)

фарбники для аерографа - осіннє золото (autumn gold) (Sugarflair) та коричневий (Kroma)

Шоколадна моделююча паста — тілесна та біла (Saracino)

Їстівний клей

Кондитерський гель

ОБЛАДНАННЯ:

Барабан для тортів круглий 30 см

Картки для тортів круглі 15, 20 см

Качалки — довга та маленька

Дошка, яка не прилипає

Ніж маленький гострий

Розгладжувачі (Bellisimo)

Пензлик для нігтів

Решітка для охолодження торта

Виїмка квадратна 2,5 см

Дюбелі для торта — 4 шт.

Стрічка 15 мм

Ножиці

Маркер (линійка для розмітки) для торта (Wilton)

Інструменти Дрезден (PME та Cerart)

Качалка для пасти

Інструмент з кулькою

Інструмент рифлений для для моделювання волосся (Cerart)

Керамічні палички для створення гудзиків (Holly Products)

Дріт білий 24 калібру

Інструмент силіконовий сірий круглий розміром 0, 2, 4 (Cerart)

Форми для сушіння та складання цукрової квітки CelFormers

Інструмент твердий загострений силіконовий (Cerart)

Інструменти з кулькою для манікюру

Інструмент силіконовий конус №2 (Cerart)

Пензлик тонкий (rigger brush) №2

Directions

1Пофарбувати 800 г цукрової пасти кольоровою пастою аква (aqua) і морської хвилі. Посипати робочу поверхню цукровою пудрою і розкачати пасту. Змочити базовий ярус і його покриття, вирівняти за допомогою розгладжувачів, але не робити гострі краї.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

2Пофарбувати 300 г цукрової пасти кольоровою пастою кольору шоколаду та осіннього листа (autumn leaf). Грубо закріпити пасту і текстуру пензликом для нігтів. Покрити верхній ярус пастою, акуратно розгладжуючи її, але не використовувати розгладжувачі. Знову пензлик для нігтів, щоб видалити сліди від пальців.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

3Поки цукрова паста ще м'яка, акуратно притиснути решітку для охолодження торту до верхнього ярусу цукрової пасти, щоб створити враження справжнього торта, який охолодився на решітці.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

4Рівномірно розкачати до потрібної товщини 250 г білої цукрової пасти і 250 г червоної цукрової пасти, використовуючи прокладки на качалці. Вирізати квадратики кожного кольору за допомогою квадратної виїмки розміром 2,5 см. Зволожити барабан для тортів 30 см і закріпити квадрати до дошки, притиснути лінійкою до кожного ряду, щоб вирівняти, а потім обрізати краї.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

5Заповнити лунку аерографом Sugarflair осінньо-золотого кольору (autumn gold) і трохи покрити ним верхній ярус. Не ставити на меті акуратне покриття, нехай колір буде трохи плямистим для реалістичного вигляду бісквіту.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

6Не очищаючи ємність для фарби, наповнити її фарбою для аерографу Kroma коричневого кольору і знову покрити нею торт. Зробити колір інтенсивнішим на верхній частині торта і прямо біля основи, щоб імітувати підрум'янювання.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

7Вдавити смужку 1 см навколо середини верхнього ярусу торту: спочатку за допомогою лінійки вдавити дві горизонтальні лінії, потім видалити смужку скальпелем. Зафарбувати аерографом смужку коричневим кольором, щоб зобразити краї торта.

8Розкачати нерівну ковбаску з білої цукрової пасти і втиснути у нижню частину виїмки, щоб імітувати масляний крем.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

9Пофарбувати залишки червоної цукрової пасти невеликою кількістю фарбника Sugarflair бордового кольору. Розкачати більш вузьку ковбаску з пасти і закріпити над «кремом», щоб зобразити варення.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

10Нанести на «крем» і «варення» прозорий кондитерський гель для більш реалістичного вигляду. Відставити торт у бік для висихання на пару годин.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

ФОРМИ ДЛЯ ВИПІЧКИ

1Встановити маркер для розмітки торта Wilton на 1¾” (4,5 см), 3½” (9 см) та 5¼” (13,5 см). Поставити нижній ярус торту на більшу дошку на поворотному столі та повільно обертати торт, використовуючи маркер для позначення ліній виступів на формі для випічки. Нанести на мітки їстівний клей, щоб вони стали липкими.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

2Замісити більше цукрової пасти кольору форми для випічки до гнучкості, а потім завантажити її у клейовий пістолет з насадкою у формі «D». Вичавити окремі відрізки, використовуючи повну ємність пасти в пістолеті для кожного гребеня на формі для випічки.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

3Огорнути три смужки навколо форми для випічки. Дозволити їм трохи затверднути, їх потрібно буде згодом обрізати за допомогою леза ножа.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

4Помістити форму на підготовлений барабан для торта. Видавити і тонко розкачати залишки пасти і різаком для макаронних виробів вирізати вузьку смужку. Приклеїти основу торта і додати смужку для нижнього обідка форми для випічки. Акуратно приєднати за допомогою інструменту Дрезден.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

5Покласти трохи цукрової пудри в сито і обережно присипати верхній шар торту.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

6Перш ніж укладати верхній ярус, додати до дюбелів нижнього ярусу трохи королівської глазурі або цукрової пасти (цукрової пасти, розм’якшеної водою).

Торт «Мамо, ти дивовижна»

МАМА

1Спочатку зробити ніжки для фігури, скачавши конічні ковбаски з 13 г пасти Saracino тілесного кольору. Зігнути пасту над пальцем і сформувати коліно. Звузити ногу біля щиколотки та вигнути центр стопи, щоб створити підйом. Позначити пальці ніг.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

2Покласти ноги набік, притиснути одна до одної та зафіксувати. Поставити ноги в позу, схрещуючи одну над іншою біля щиколотки.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

3Пофарбувати білу пасту Saracino синім кольором пасти Squires Kitchen QFC. Розкачати пасту і вирізати прямокутник 15х8 см. Зібрати і скласти пасту, розташувати спідницю над ногами. Загорнути на спинку і позначити додаткові складки на спині за допомогою інструменту Дрезден.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

4Щоб зробити туфлі, розм’якшити кульку синьої пасти розміром з горошину, скачати у невеличку ковбаску та звузити центр. Притиснути під стопою і надати форму. Скачати в конус дуже маленький шматочок синьої пасти і зробити підбор. Придавити до п’ятки.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

5Нарешті, розкачати дуже маленький шматочок синьої пасти і притиснути до носка. За допомогою інструменту Дрездена з'єднати всі ділянки туфлі разом.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

6Щоб зробити тіло, 21 г блакитної пасти замісити і скачати трохи конічну ковбаску. Розгладити основу тіла. Вставтити інструмент з кулькою у верхню частину фігури, щоб створити виїмки для шиї та для рук, потім ножем зробити загострений виріз комірця. Використовувати ріжуче колесо для позначення ліній та інструмент з конусом для позначення отворів для гудзиків. Вставити дріт у тіло.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

7Скачати з пасти досить довгу ковбаску, щоб обернути її навколо талії і розгладити. Позначити лінії рифленим інструментом Cerart або Дрезден.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

8Обернути пояс навколо талії. Так само сформувати інший відрізок пояса і притиснути, щоб він задрапірувався. Додати вужчий шматок, щоб з'єднати ці дві частини разом. Скачати три крихітні кульки блакитної пасти і зробити гудзики за допомогою керамічних паличок Holly Products. Зафіксувати кнопки на місці.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

9Поставити фігуру на верхній ярус і просунути дюбель через неї в торт. Скачати у кульку 10 г білої пасти Saracino, прищіпнути і вставити в заглиблення. Скачати меншу кульку і сплющити для основи миски. Притиснути миску до потрібного місця на спідниці.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

10Щоб зробити руки, скачати конусоподібні ковбаски з 5 г пасти Saracino тілесного кольору. Сформувати лікоть так само, як і коліно, та звузити зап’ясток, перш ніж акуратно розгладити руку. Стиснути верхню частину руки, щоб вписатися в заглиблення для плеча. Прорізати довгу смужку з боку руки для великого пальця, вкоротити, потім прорізати чотири пальці.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

11Вставити в руку білий дріт 24 калібру і зігнути у потрібному положенні. Зігнути пальці, обережно обертаючи їх між своїми пальцями, і закріпити праву руку так, щоб вона тримала миску. Сформуйте ложку з невеликої кількості коричневої пасти Saracino і вставити для підтримки дріт 24 калібру. Зробити ліву руку, як раніше, і обернути її навколо ложки та закріпіти.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

12Розкачати ковбаску з моделюючої пасти Saracino і насадити на шпажку. Закріпити шию на місце та силіконовим інструментом з кулькою №4 позначити поглиблення в передній частині горла. Додати смужку синьої пасти (комір) навколо шиї, обережно, щоб не притиснути її до шиї занадто щільно.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

13Для виготовлення голови скачати 12 г пасти Saracino тілесного у форму яйця, притиснути до форми для сушіння та складання цукрової квітки CelFormer так, щоб підборіддя опинилося на краю. Притиснути ручкою якокгось інструменту в області очей.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

14Зробити очні ямки, втискаючи та прокручуючи силіконовий інструмент з кулькою №4 або інструмент-кістку вгору та вниз до розміру очної ямки.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

15Натиснути на будь-яку сторону носа, щоб створити ребро носа, а потім притиснути інструментом №4 або інструментом-кісткою) під нісом, щоб надати йому форму. Стиснути й акуратно сформувати ніс.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

16Утримуючи перенісся, і вставити інструмент з гострим кінчиком або коктейльну паличку, щоб зробити ніздрі. Щоб придати форму ніздрям, використовувати конічний силіконовий інструмент Дрезден №2.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

17Надати форму щокам, розгладжуючи великим пальцем під кістками щік, потім сформувати область підборіддя, обережно стискаючи щоки пальцями.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

18Сформувати рот, натискаючи твердим загостреним інструментом, щоб позначити обидві сторони рота. З’єднати точки тим самим інструментом, потім силіконовим інструментом з кулькою №0 притиснути до верхньої губи і обвести навколо нижньої губи. Натиснути на куточки рота, щоб зробити посмішку.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

19Позначити очі сірим силіконовим інструментом №0. Тим самим інструментом позначити брови.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

20Щоб відкрити очі, перевернути інструмент Дрезден Cerart (широким кінцем) догори дном і вдавити лінію від внутрішнього до зовнішнього ока. Повернути інструмент вправо вгору, повернути назад і потягнути вниз, щоб утворити основу очної ямки. Лінії, зроблені раніше, позначають верхню і нижню вії.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

21Заповнити очні ямки крихітними кульками з білої пасти Saracino у формі м'яча для регбі. Скачати кульку коричневого кольору на третину розміру білої кульки. Інструментом з кулькою такого ж розміру, як коричнева кулька, зробити виїмку. Вставити коричневу кульку. Скачати чорну кульку в половину розміру коричневої та зробити виїмку, використовуючи інструмент з кулькою такого самого розміру, в неї вставити чорну кульку.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

22Додати трохи тіней для повік і пофарбувати губи за допомогою різних відтінків шкіри. Сформувати краплі з пасти Saracino і притиснути їх догори дном на місце вух. Сформувати верхню частину вуха силіконовим інструментом з кулькою №4 і додати крихітні кульки пасти для перлинних сережок. Зафіксувати голову на місці.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

23Розплющити кульку з 10 г коричневої пасти. Рифлений інструментом додати текстуру волосся, а потім обережно притиснути пасту на місце, починаючи з потилиці і потягнувши волосся навколо вух і чола. Saracino не розщепиться і його можна легко сформувати. Інструментом Дрезден надати волоссю форму.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

24Написати «ТОРТИ» («CAKES») на боці форми для тортів за допомогою тонкого пензлика №2. Змішати пасту кольору лакриці з невеликою кількістю води. Спочатку намалювати контур букв, перш ніж заповнити їх. Ці форми часто маркували вручну, тому напис не має бути ідеальним. На завершення додати в миску трохи кольорової королівської глазурі (тісто торта) і прикріпіти стрічку до краю дошки.

Торт «Мамо, ти дивовижна»

00:00