Торт «Мамо, ти дивовижна»
10 Червня, 2020
Cake Decoration & Sugarcraft 2016 №214 September
Ingredients
Торти, покриті кремом ганаш, круглі - 15, 20 см
Цукрова паста - 1,5 кг білої + 250 г червоної (Renshaw)
Присипка / порошок тілесного кольору (Sugarflair)
Паста кольорів аква (aqua), шоколад (chocolate), осінній лист (autumn leaf), лакриця (liquorice), червоне бургундське вино (burgundy) (Sugarflair) та синій (qfc blue) (Squires Kitchen)
Гель-фарбник кольору морської волни (sea green) (Rainbow Dust)
фарбники для аерографа - осіннє золото (autumn gold) (Sugarflair) та коричневий (Kroma)
Шоколадна моделююча паста — тілесна та біла (Saracino)
Їстівний клей
Кондитерський гель
ОБЛАДНАННЯ:
Барабан для тортів круглий 30 см
Картки для тортів круглі 15, 20 см
Качалки — довга та маленька
Дошка, яка не прилипає
Ніж маленький гострий
Розгладжувачі (Bellisimo)
Пензлик для нігтів
Решітка для охолодження торта
Виїмка квадратна 2,5 см
Дюбелі для торта — 4 шт.
Стрічка 15 мм
Ножиці
Маркер (линійка для розмітки) для торта (Wilton)
Інструменти Дрезден (PME та Cerart)
Качалка для пасти
Інструмент з кулькою
Інструмент рифлений для для моделювання волосся (Cerart)
Керамічні палички для створення гудзиків (Holly Products)
Дріт білий 24 калібру
Інструмент силіконовий сірий круглий розміром 0, 2, 4 (Cerart)
Форми для сушіння та складання цукрової квітки CelFormers
Інструмент твердий загострений силіконовий (Cerart)
Інструменти з кулькою для манікюру
Інструмент силіконовий конус №2 (Cerart)
Пензлик тонкий (rigger brush) №2
Directions
1Пофарбувати 800 г цукрової пасти кольоровою пастою аква (aqua) і морської хвилі. Посипати робочу поверхню цукровою пудрою і розкачати пасту. Змочити базовий ярус і його покриття, вирівняти за допомогою розгладжувачів, але не робити гострі краї.
2Пофарбувати 300 г цукрової пасти кольоровою пастою кольору шоколаду та осіннього листа (autumn leaf). Грубо закріпити пасту і текстуру пензликом для нігтів. Покрити верхній ярус пастою, акуратно розгладжуючи її, але не використовувати розгладжувачі. Знову пензлик для нігтів, щоб видалити сліди від пальців.
3Поки цукрова паста ще м'яка, акуратно притиснути решітку для охолодження торту до верхнього ярусу цукрової пасти, щоб створити враження справжнього торта, який охолодився на решітці.
4Рівномірно розкачати до потрібної товщини 250 г білої цукрової пасти і 250 г червоної цукрової пасти, використовуючи прокладки на качалці. Вирізати квадратики кожного кольору за допомогою квадратної виїмки розміром 2,5 см. Зволожити барабан для тортів 30 см і закріпити квадрати до дошки, притиснути лінійкою до кожного ряду, щоб вирівняти, а потім обрізати краї.
5Заповнити лунку аерографом Sugarflair осінньо-золотого кольору (autumn gold) і трохи покрити ним верхній ярус. Не ставити на меті акуратне покриття, нехай колір буде трохи плямистим для реалістичного вигляду бісквіту.
6Не очищаючи ємність для фарби, наповнити її фарбою для аерографу Kroma коричневого кольору і знову покрити нею торт. Зробити колір інтенсивнішим на верхній частині торта і прямо біля основи, щоб імітувати підрум'янювання.
7Вдавити смужку 1 см навколо середини верхнього ярусу торту: спочатку за допомогою лінійки вдавити дві горизонтальні лінії, потім видалити смужку скальпелем. Зафарбувати аерографом смужку коричневим кольором, щоб зобразити краї торта.
8Розкачати нерівну ковбаску з білої цукрової пасти і втиснути у нижню частину виїмки, щоб імітувати масляний крем.
9Пофарбувати залишки червоної цукрової пасти невеликою кількістю фарбника Sugarflair бордового кольору. Розкачати більш вузьку ковбаску з пасти і закріпити над «кремом», щоб зобразити варення.
10Нанести на «крем» і «варення» прозорий кондитерський гель для більш реалістичного вигляду. Відставити торт у бік для висихання на пару годин.
ФОРМИ ДЛЯ ВИПІЧКИ
1Встановити маркер для розмітки торта Wilton на 1¾” (4,5 см), 3½” (9 см) та 5¼” (13,5 см). Поставити нижній ярус торту на більшу дошку на поворотному столі та повільно обертати торт, використовуючи маркер для позначення ліній виступів на формі для випічки. Нанести на мітки їстівний клей, щоб вони стали липкими.
2Замісити більше цукрової пасти кольору форми для випічки до гнучкості, а потім завантажити її у клейовий пістолет з насадкою у формі «D». Вичавити окремі відрізки, використовуючи повну ємність пасти в пістолеті для кожного гребеня на формі для випічки.
3Огорнути три смужки навколо форми для випічки. Дозволити їм трохи затверднути, їх потрібно буде згодом обрізати за допомогою леза ножа.
4Помістити форму на підготовлений барабан для торта. Видавити і тонко розкачати залишки пасти і різаком для макаронних виробів вирізати вузьку смужку. Приклеїти основу торта і додати смужку для нижнього обідка форми для випічки. Акуратно приєднати за допомогою інструменту Дрезден.
5Покласти трохи цукрової пудри в сито і обережно присипати верхній шар торту.
6Перш ніж укладати верхній ярус, додати до дюбелів нижнього ярусу трохи королівської глазурі або цукрової пасти (цукрової пасти, розм’якшеної водою).
МАМА
1Спочатку зробити ніжки для фігури, скачавши конічні ковбаски з 13 г пасти Saracino тілесного кольору. Зігнути пасту над пальцем і сформувати коліно. Звузити ногу біля щиколотки та вигнути центр стопи, щоб створити підйом. Позначити пальці ніг.
2Покласти ноги набік, притиснути одна до одної та зафіксувати. Поставити ноги в позу, схрещуючи одну над іншою біля щиколотки.
3Пофарбувати білу пасту Saracino синім кольором пасти Squires Kitchen QFC. Розкачати пасту і вирізати прямокутник 15х8 см. Зібрати і скласти пасту, розташувати спідницю над ногами. Загорнути на спинку і позначити додаткові складки на спині за допомогою інструменту Дрезден.
4Щоб зробити туфлі, розм’якшити кульку синьої пасти розміром з горошину, скачати у невеличку ковбаску та звузити центр. Притиснути під стопою і надати форму. Скачати в конус дуже маленький шматочок синьої пасти і зробити підбор. Придавити до п’ятки.
5Нарешті, розкачати дуже маленький шматочок синьої пасти і притиснути до носка. За допомогою інструменту Дрездена з'єднати всі ділянки туфлі разом.
6Щоб зробити тіло, 21 г блакитної пасти замісити і скачати трохи конічну ковбаску. Розгладити основу тіла. Вставтити інструмент з кулькою у верхню частину фігури, щоб створити виїмки для шиї та для рук, потім ножем зробити загострений виріз комірця. Використовувати ріжуче колесо для позначення ліній та інструмент з конусом для позначення отворів для гудзиків. Вставити дріт у тіло.
7Скачати з пасти досить довгу ковбаску, щоб обернути її навколо талії і розгладити. Позначити лінії рифленим інструментом Cerart або Дрезден.
8Обернути пояс навколо талії. Так само сформувати інший відрізок пояса і притиснути, щоб він задрапірувався. Додати вужчий шматок, щоб з'єднати ці дві частини разом. Скачати три крихітні кульки блакитної пасти і зробити гудзики за допомогою керамічних паличок Holly Products. Зафіксувати кнопки на місці.
9Поставити фігуру на верхній ярус і просунути дюбель через неї в торт. Скачати у кульку 10 г білої пасти Saracino, прищіпнути і вставити в заглиблення. Скачати меншу кульку і сплющити для основи миски. Притиснути миску до потрібного місця на спідниці.
10Щоб зробити руки, скачати конусоподібні ковбаски з 5 г пасти Saracino тілесного кольору. Сформувати лікоть так само, як і коліно, та звузити зап’ясток, перш ніж акуратно розгладити руку. Стиснути верхню частину руки, щоб вписатися в заглиблення для плеча. Прорізати довгу смужку з боку руки для великого пальця, вкоротити, потім прорізати чотири пальці.
11Вставити в руку білий дріт 24 калібру і зігнути у потрібному положенні. Зігнути пальці, обережно обертаючи їх між своїми пальцями, і закріпити праву руку так, щоб вона тримала миску. Сформуйте ложку з невеликої кількості коричневої пасти Saracino і вставити для підтримки дріт 24 калібру. Зробити ліву руку, як раніше, і обернути її навколо ложки та закріпіти.
12Розкачати ковбаску з моделюючої пасти Saracino і насадити на шпажку. Закріпити шию на місце та силіконовим інструментом з кулькою №4 позначити поглиблення в передній частині горла. Додати смужку синьої пасти (комір) навколо шиї, обережно, щоб не притиснути її до шиї занадто щільно.
13Для виготовлення голови скачати 12 г пасти Saracino тілесного у форму яйця, притиснути до форми для сушіння та складання цукрової квітки CelFormer так, щоб підборіддя опинилося на краю. Притиснути ручкою якокгось інструменту в області очей.
14Зробити очні ямки, втискаючи та прокручуючи силіконовий інструмент з кулькою №4 або інструмент-кістку вгору та вниз до розміру очної ямки.
15Натиснути на будь-яку сторону носа, щоб створити ребро носа, а потім притиснути інструментом №4 або інструментом-кісткою) під нісом, щоб надати йому форму. Стиснути й акуратно сформувати ніс.
16Утримуючи перенісся, і вставити інструмент з гострим кінчиком або коктейльну паличку, щоб зробити ніздрі. Щоб придати форму ніздрям, використовувати конічний силіконовий інструмент Дрезден №2.
17Надати форму щокам, розгладжуючи великим пальцем під кістками щік, потім сформувати область підборіддя, обережно стискаючи щоки пальцями.
18Сформувати рот, натискаючи твердим загостреним інструментом, щоб позначити обидві сторони рота. З’єднати точки тим самим інструментом, потім силіконовим інструментом з кулькою №0 притиснути до верхньої губи і обвести навколо нижньої губи. Натиснути на куточки рота, щоб зробити посмішку.
19Позначити очі сірим силіконовим інструментом №0. Тим самим інструментом позначити брови.
20Щоб відкрити очі, перевернути інструмент Дрезден Cerart (широким кінцем) догори дном і вдавити лінію від внутрішнього до зовнішнього ока. Повернути інструмент вправо вгору, повернути назад і потягнути вниз, щоб утворити основу очної ямки. Лінії, зроблені раніше, позначають верхню і нижню вії.
21Заповнити очні ямки крихітними кульками з білої пасти Saracino у формі м'яча для регбі. Скачати кульку коричневого кольору на третину розміру білої кульки. Інструментом з кулькою такого ж розміру, як коричнева кулька, зробити виїмку. Вставити коричневу кульку. Скачати чорну кульку в половину розміру коричневої та зробити виїмку, використовуючи інструмент з кулькою такого самого розміру, в неї вставити чорну кульку.
22Додати трохи тіней для повік і пофарбувати губи за допомогою різних відтінків шкіри. Сформувати краплі з пасти Saracino і притиснути їх догори дном на місце вух. Сформувати верхню частину вуха силіконовим інструментом з кулькою №4 і додати крихітні кульки пасти для перлинних сережок. Зафіксувати голову на місці.
23Розплющити кульку з 10 г коричневої пасти. Рифлений інструментом додати текстуру волосся, а потім обережно притиснути пасту на місце, починаючи з потилиці і потягнувши волосся навколо вух і чола. Saracino не розщепиться і його можна легко сформувати. Інструментом Дрезден надати волоссю форму.
24Написати «ТОРТИ» («CAKES») на боці форми для тортів за допомогою тонкого пензлика №2. Змішати пасту кольору лакриці з невеликою кількістю води. Спочатку намалювати контур букв, перш ніж заповнити їх. Ці форми часто маркували вручну, тому напис не має бути ідеальним. На завершення додати в миску трохи кольорової королівської глазурі (тісто торта) і прикріпіти стрічку до краю дошки.