Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Яйця - 2 шт.
Борошно - 0,5 склянки
Цукор - 1/3 склянки
Сіль - 1/3 ч. ложки
Какао-порошок - 1 ст. ложка
Розпушувач - 1 ч. ложка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 600 г
Вершки густі 35% - 500 мл
Шоколад білий - 300 г
Желатин - 10 г
Directions
1В охолоджені яйця додати цукор, сіль і збити за допомогою міксера до утворення піни. Всипати просіяне з розпушувачем борошно та какао. Збити до однорідного стану.
2Викласти тісто в роз'ємну форму для запікання, попередньо застеливши її пергаментним папером, і випікати в розігрітій до 200°С духовці 25 хвилин.
3Влити в невелику каструльку 200 мл вершків, додати поламаний білий шоколад і на дуже повільному вогні, постійно помішуючи, довести до загустіння, але не кип'ятити.
4Желатин замочити в 50 мл води хвилин на 15.
5Поставити посуд з желатином в киплячу воду та розмішувати до повного розчинення желатину.
6За допомогою міксера збити сир (творог) з ще теплим розтопленим білим шоколадом. Не припиняючи збивання, додати потроху желатин.
7Решту охолоджених вершків збити до густої пишної піни й, акуратно перемішуючи, ввести їх в сирну масу.
8Випечений корж розрізати уздовж на 2 пласти.
9Один пласт викласти назад у форму для запікання, попередньо вистеливши її харчовою плівкою. Наверх пласта викласти половину сирної маси. Розрівняти за допомогою лопатки та накрити другим пластом. Залишки сирної маси рівномірно розподілити поверх другого шару.
10Поставити торт в холодильник на 6 годин.
11Готовий торт вийняти з форми. Прикрасити дольками апельсина й ананаса.