Асорті «Всяка всячина»
12 Грудня, 2018
Дарья. Заготовки 2015 №17/С
- Yields: 4 банки по 2 л
Ingredients
Помідори - 6 шт.
Огірки - 4 шт.
Цвітна капуста - 200 г
Часник - 6 зубчиків
Перець болгарський - 2 кг
Морква - 2 кг
Цибуля - 7 шт.
Лавровий лист - 9 шт.
Гвоздика - 8 бутонів
Кріп - парасольки
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Вода - 3 л
Оцет 9% - 5 ст. ложок
Сіль - 4 ч. ложки
Цукор - 3 ч. ложки
Directions
1Овочі ретельно вимити. Цибулю, моркву, зубчики часнику очистити, з перців видалити насіння. Огірки та моркву нарізати кільцями, цибулю - півкільцями, перці - невеликими шматочками, кожен зубчик часнику розрізати на 4 частини, цвітну капусту розібрати на суцвіття. Додати до овочів лавровий лист, бутони гвоздики та парасольки кропу. Перемішати.
24 дволітрові банки стерилізувати над парою 20 хвилин. Металеві кришки кип'ятити 2 хвилини.
3Банки доверху наповнити овочевою сумішшю.
4МАРИНАД: Закип'ятити воду з сіллю та цукром, зняти з вогню і додати оцет.
5Залити маринад у банки.
6Поставити на вогонь велику каструлю з водою. Розставити в ній банки з овочами (вода не має потрапляти в шийки банок) і прикрити металевими кришками. Довести воду в каструлі до кипіння та пастеризувати банки 10 хвилин з моменту закипання.
7Дістати гарячі банки з каструлі та закатати.