Оладки морквяні з родзинками
Оладки морквяні з родзинками

Оладки морквяні з родзинками

  

15 Березня, 2019

100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Prep: 8 hrs
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Молоко - 1 л

Борошно - 500 г

Манка - 500 г

Дріжджі сухі - 1 ст. ложка

Яйця - 3 шт.

Масло вершкове - 100 г

Цукор - 100 г

Морква печена - 300 г

Родзинки білі - 100 г

Коньяк - 50 мл

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія для смаження

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Джем

Сметана

Мед

Directions

1Замочити родзинки в коньяку на 8 годин.

2Змішати манну крупу з дріжджами та цукром. Підігріти половину молока та влити у суміш, перемішати до однорідної консистенції та поставити в тепле місце на 30 хвилин.

3Відокремити білки від жовтків. Розтерти жовтки з розтопленим вершковим маслом і змішати з манно-дріжджовою сумішшю. Підігріти залишки молока, влити в борошно. Перемішати до однорідної консистенції. Додати в тісто, поставити в тепле місце ще на 30 хвилин.

4Збити білки з сіллю в міцну піну й акуратно ввести в тісто, що підійшло. Додати в тісто натерту на дрібній тертці моркву та родзинки, влити коньяк. Ретельно перемішати.

5Смажити оладки на розжареній олії до рум'яної скоринки.

6Подавати з джемом, сметаною або медом.

00:00