100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Prep: 8 hrs
Cook: 2 hrs
Yields: 6-8 порцій
Ingredients
Молоко - 1 л
Борошно - 500 г
Манка - 500 г
Дріжджі сухі - 1 ст. ложка
Яйця - 3 шт.
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 100 г
Морква печена - 300 г
Родзинки білі - 100 г
Коньяк - 50 мл
Сіль - 0,5 ч. ложки
Олія для смаження
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Джем
Сметана
Мед
Directions
1Замочити родзинки в коньяку на 8 годин.
2Змішати манну крупу з дріжджами та цукром. Підігріти половину молока та влити у суміш, перемішати до однорідної консистенції та поставити в тепле місце на 30 хвилин.
3Відокремити білки від жовтків. Розтерти жовтки з розтопленим вершковим маслом і змішати з манно-дріжджовою сумішшю. Підігріти залишки молока, влити в борошно. Перемішати до однорідної консистенції. Додати в тісто, поставити в тепле місце ще на 30 хвилин.
4Збити білки з сіллю в міцну піну й акуратно ввести в тісто, що підійшло. Додати в тісто натерту на дрібній тертці моркву та родзинки, влити коньяк. Ретельно перемішати.
5Смажити оладки на розжареній олії до рум'яної скоринки.