Курятина, запечена у кроповому соусі
Курятина, запечена у кроповому соусі

Курятина, запечена у кроповому соусі

    

4 Лютого, 2020

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Курка нежирна - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь

Селера - 1 корінь

Цибуля - 1 шт.

Сир твердий - 100 г

ДЛЯ ГАРНІРУ:

Горошок зелений - 1 банка

Морква - 2‑3 шт.

Цвітна капуста - 1 головка

ДЛЯ СОУСУ:

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Борошно - 1 ст. ложка

Бульйон

Сметана - 200 г

Кріп - 1 пучок

Сир твердий - 100 г

Сіль

Directions

1У киплячу підсолену воду покласти очищені моркву, коріння петрушки, селери, печену цибулю. Варити овочі 15‑20 хвилин.

2Покласти вимиту курку, накрити каструлю кришкою та варити на слабкому вогні до готовності.

3СОУС: Борошно підсмажити в маслі, розбавити холодним бульйоном, додати нарізаний кріп, добре розтерти і заварити. Потім влити сметану і посолити.

4Зварене м'ясо відокремити від кісток, викласти порції на блюдо, полити соусом, посипати натертим на крупній тертушці сиром і запікати в духовці 10‑15 хвилин.

5Перед подачею на стіл обкласти м'ясо зеленим горошком, нарізаною вздовж морквою з бульйону, суцвіттями відвареної цвітної капусти. Частину соусу подати в соуснику.

00:00