курка запечена або фарширована
курка запечена або фарширована

Курчата, фаршировані грибами та печінкою

  ,   

29 Березня, 2019

100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 10-15 порцій

Ingredients

Курча - 1 тушка

Куряча печінка - 500 г

Печериці - 500 г

Гречана крупа - 100‑150 г

Млинці шпинатні - 4‑6 шт.

Яйця - 4 шт.

Цибуля - 2 шт.

Морква - 1 шт.

Майонез - 30‑50 г

Спеції для птиці - 1‑2 ч. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Олія для смаження

ДЛЯ ШПИНАТНИХ МЛИНЦІВ:

Борошно - 250 г

Шпинат - 100 г

Яйця - 2 шт.

Молоко - 600 мл

Масло вершкове - 50 г

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія для смаження

Directions

1ШПИНАТНІ МЛИНЦІ: Подрібнити блендером листя шпинату, яйця, вершкове масло, додати борошно. Тонкою цівкою влити тепле молоко, посолити. Спекти млинці на олії.

2Замочити печінку у воді на 2 години.

3Відварити гречану крупу в підсоленій воді.

4Видалити з курчати кістки, намагаючись зберегти тушку цілою. Натерти сіллю, спеціями та майонезом з усіх боків. Замаринувати на 30 хвилин.

5Натерти очищену моркву на тертці. Подрібнити очищену цибулю та гриби. Обсмажувати на олії 5 хвилин.

6Додати нарізану печінку, сіль, перець. Тушкувати до готовності 15 хвилин.

7З'єднати гречану крупу, зажарку з печінки з овочами та грибами. Остудити. Вбити яйця, перемішати.

8Викласти начинку на млинці, згорнути рулетиками.

9Нафарширувати тушку курчати млинцями. Скріпити краї шпажками.

10Запікати в духовці при 140‑160°С 40‑60 хвилин, накривши фольгою.

00:00