Курячі стегенця з шафраном
Курячі стегенця з шафраном

Курячі стегенця з шафраном

    

28 Січня, 2020

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Курка - 1 кг стегенець

Масло вершкове - 50 г

Вершки 30-36% - 200 мл

Бульйон м'ясний - 200 мл

Шафран (рильця) - 0,25 г

Коньяк - 50 мл

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 30 г

Вино сухе біле - 200 мл

Петрушка рубана - 1 ст. ложка

Олія оливкова extra virgin - 30 мл

Перець білий мелений

Сіль

ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:

Яловичина (краще грудинка) - 500 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Морква - 1 шт.

Петрушка - 1 корінь

Сіль

Directions

1Насипати рильця шафрану в миску, залити 100 мл гарячого м'ясного бульйону і залишити на 30 хвилин.

2Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати оливкову олію.

3Викласти шматочки курки на сковороду і обсмажити їх з усіх боків.

4Влити біле сухе вино та коньяк, продовжити готувати суміш ще пару хвилин.

5Додати м'ясний бульйон (100 мл), посолити і тушкувати курку ще приблизно 30 хвилин.

6СОУС: На іншій сковороді змішати і підігріти (не доводячи до кипіння) м'ясний бульйон з шафраном, вершки, борошно, мелений білий перець і сіль.

7Розкласти готові стегенця по тарілках і полити їх соусом з шафрану та вершків.

Страва з регіону Абруццо і Молізе

00:00