Курячі стегенця з шафраном
страви з птиці італійська кухня
28 Січня, 2020
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Курка - 1 кг стегенець
Масло вершкове - 50 г
Вершки 30-36% - 200 мл
Бульйон м'ясний - 200 мл
Шафран (рильця) - 0,25 г
Коньяк - 50 мл
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 30 г
Вино сухе біле - 200 мл
Петрушка рубана - 1 ст. ложка
Олія оливкова extra virgin - 30 мл
Перець білий мелений
Сіль
ДЛЯ БУЛЬЙОНУ:
Яловичина (краще грудинка) - 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Петрушка - 1 корінь
Сіль
Directions
1Насипати рильця шафрану в миску, залити 100 мл гарячого м'ясного бульйону і залишити на 30 хвилин.
2Розтопити вершкове масло в сотейнику, додати оливкову олію.
3Викласти шматочки курки на сковороду і обсмажити їх з усіх боків.
4Влити біле сухе вино та коньяк, продовжити готувати суміш ще пару хвилин.
5Додати м'ясний бульйон (100 мл), посолити і тушкувати курку ще приблизно 30 хвилин.
6СОУС: На іншій сковороді змішати і підігріти (не доводячи до кипіння) м'ясний бульйон з шафраном, вершки, борошно, мелений білий перець і сіль.
7Розкласти готові стегенця по тарілках і полити їх соусом з шафрану та вершків.
Страва з регіону Абруццо і Молізе