Пиріг шоколадно-мигдальний
13 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 20 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 6-8 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Шоколад гіркий (70% какао) - 100 г
Коньяк - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 50 г + 1 ч. ложка для білків
Яйця - 3 шт.
Сіль - 1 щіпка,
Мигдаль - 150 г
Борошно - 50 г
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Шоколад гіркий - 50 г
Коньяк - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 60 г
Directions
1Збити розм'якшене вершкове масло з цукром і сіллю за допомогою вінчика. Додати жовтки, збити ще раз. Трохи збити білки, додати цукор і продовжувати збивати до стійких піків.
2Подрібнити мигдаль в блендері або кавомолці у борошно.
3Розтопити шоколад на водяній бані, додати коньяк, ретельно перемішати.
4Додати шоколадну суміш до масляної, перемішати. Додати подрібнений мигдаль.
5Вмішати частинами збиті білки та борошно: 1 ст. ложку білків, 1 ст. ложку борошна. Перемішувати дуже акуратно, рухами зверху вниз.
6Перекласти тісто у змащену маслом форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 20‑30 хвилин в залежності від діаметру форми.
7ГЛАЗУР: Розтопити шоколад на водяній бані, додати коньяк і поступово вмішати масло.
8Обмазати остиглий пиріг глазур'ю, прикрасити мигдалем.