Паска шоколадна
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
17 Лютого, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки / 100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 4 hrs 15 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 2 невеликих паски або 6 маленьких
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 250 г
Ванільний цукор - 1 пакетик (18‑20 г)
Вершки 10% - 125 мл
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 75 г
Цукор - 0,5 склянки / 100 г
Дріжджі сухі - 10 г
Шоколад гіркий - 100 г
Сіль - 1/3 ч. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Лимон - 0,5 шт (сік)
Цукрова пудра - 200‑250 г
Directions
1Розчинити в 50 мл вершків кімнатної температури 2 ст. ложки цукру та дріжджі. Залишити на 5 хвилин до розчинення дріжджів.
2Додати 100 г борошна, перемішати. Залишити на 20‑30 хвилин (опара має почати пузиритися).
3Розтопити вершкове масло у залишках вершків, з'єднати з яйцями та цукром.
4Додати в опару решту борошна. Влити масляно-яєчну суміш, додати сіль, ванільний цукор. Вимісити еластичне тісто. Скачати його в кулю, покласти у миску, накрити плівкою та поставити в тепло підходити (тісто має збільшитися вдвічі).
5Обім'яти і знову поставити в тепло ще на 1 годину.
6Розкачати тісто в прямокутний пласт, посипати рубаним шоколадом, трохи вдавлюючи його. Згорнути пласт рулетом, розділити на 2 частини. Протилежні кінці кожної частини зімкнути, щоб вийшла куля.
7Розкласти тісто по формах, поставити в тепло на 40 хвилин.
8Випікати паску 40‑45 хвилин при 180°С.
9ГЛАЗУР: Розчинити в лимонному соці цукрову пудру, збити до стану густої сметани.
10Покрити готові паски глазур'ю, за бажання прикрасити кондитерськими посипками.