100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 40 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Цукор - 100 г
Масло вершкове - 80 г + 20 г для змащування формочок
Молоко - 85 мл
Борошно - 80 г
Яйця - 2 шт.
Какао-порошок - 2 ст. ложки
Шоколад гіркий (не менше 50%) - 100 г
Полуниця - 100 г
Розпушувач - 2 ч. ложки
Ванілін - 1 ч. ложка
Вершки збиті для декору
Directions
1Вимити полуницю, видалити чашолистки. Висушити ягоди на паперовому рушнику.
2Розтопити вершкове масло на слабкому вогні.
3Розтопити шоколад на водяній бані.
4Збити яйця з цукром у пишну піну (об'єм має збільшитися в 2‑3 рази).
5Додати до збитих яєць розтоплене вершкове масло та молоко, збити. Додати какао та ванілін. Влити розтоплений шоколад. Просіяти в масу борошно з розпушувачем, перемішати.
6Розкласти тісто в змащені вершковим маслом формочки, втиснути в центр по ягідці полуниці.
7Випікати 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С.