Булочки з корицею (з глазур’ю)
солодка випічка Великдень, духовка, святкове
8 Лютого, 2019
100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 10-12 шт.
Ingredients
Дріжджі сухі швидкодіючі - 2 ч. ложки
Борошно - 470 г
Яйця - 1 шт.
Молоко - 250 мл
Вода - 3 ст. ложки
Масло вершкове - 65 г + 50 г для змащування
Цукор - 3 ст. ложки
Сіль - 0,75 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Цукор - 150 г
Кориця мелена - 4 ч. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Сир вершковий м'який (наприклад, філадельфія або маскарпоне) - 200 г
Цукрова пудра - 100 г
Молоко - 2 ст. ложки
Directions
1Розчинити сухі дріжджі в теплому молоці з водою (близько 60°С), всипати цукор і третину борошна. Залишити на 20 хвилин.
2Додати яйце та 65 г розтопленого вершкового масла, всипати сіль і залишки борошна. Замісити тісто, залишити на 40 хвилин.
3Обім'яти, розкачати в пласт завтовшки 3 мм. Змастити вершковим маслом.
4НАЧИНКА: Змішати цукор і корицю.
5Рівномірно посипати сумішшю пласт тіста, згорнути рулетом по широкій стороні. Розрізати рулет на 10‑12 частин шириною 4‑5 см.
6Викласти скибочки у змащену маслом форму на відстані декількох сантиметрів одина від одної. Залишити в теплому місці на 30 хвилин.
7Випікати в розігрітій до 190°С духовці 30‑35 хвилин.
8ГЛАЗУР: Змішати вершковий сир і цукрову пудру, розвести молоком до однорідної консистенції.
9Готові булочки полити глазур'ю.