111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
Борошно пшеничне - 4 склянки
Цукор - 2 ст. ложки,
Яйця - 4 шт.
Сіль - 1 ч. ложка
Масло вершкове - 50 г
Олія соняшникова - 1 ст. ложка
Дріжджі сухі - 5 г
Молоко - 0,75 склянки
Морквяний сік - 0,25 склянки
Directions
1Борошно перемішати з дріжджами. Молоко підігріти до 40°С, влити в нього морквяний сік, розчинити в цій суміші сіль і цукор і вилити в борошно. Потім додати 3 яйця і перемішати. Після цього покласти розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Готове тісто має добре відлипати від рук і стінок посуду.Олію влити в останню чергу.
2Тісто покласти в каструлю і поставити для бродіння в тепле місце на 2‑3 години.
3Готове тісто розділити на кілька частин. З кожної частини скачати валик, зав'язати його вузлом, одному кінцю надати форму головки з защіпленним дзобиком, а інший кінець надрізати ножем, щоб з нього вийшов пташиний хвостик. У головку вставити дві родзинки замість очей.
4Фігурку жайворонка обсипати цукром і поставити для випікання в духовку.