Печиво «Жайворонки»
Печиво «Жайворонки»

Печиво «Жайворонки»

    

14 Липня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)

Ingredients

Борошно пшеничне - 4 склянки

Цукор - 2 ст. ложки,

Яйця - 4 шт.

Сіль - 1 ч. ложка

Масло вершкове - 50 г

Олія соняшникова - 1 ст. ложка

Дріжджі сухі - 5 г

Молоко - 0,75 склянки

Морквяний сік - 0,25 склянки

Directions

1Борошно перемішати з дріжджами. Молоко підігріти до 40°С, влити в нього морквяний сік, розчинити в цій суміші сіль і цукор і вилити в борошно. Потім додати 3 яйця і перемішати. Після цього покласти розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Готове тісто має добре відлипати від рук і стінок посуду.Олію влити в останню чергу.

2Тісто покласти в каструлю і поставити для бродіння в тепле місце на 2‑3 години.

3Готове тісто розділити на кілька частин. З кожної частини скачати валик, зав'язати його вузлом, одному кінцю надати форму головки з защіпленним дзобиком, а інший кінець надрізати ножем, щоб з нього вийшов пташиний хвостик. У головку вставити дві родзинки замість очей.

4Фігурку жайворонка обсипати цукром і поставити для випікання в духовку.

00:00