100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 3 hrs 20 mins
Yields: 16-20 шт.
Ingredients
Борошно - 200 г
Молоко - 400 мл
Яйця - 3 шт.
Цукор коричневий - 70 г
Масло вершкове - 110 г + для смаження
Ванільний цукор - 2 ч. ложки
Коньяк - 70 мл
Апельсини - 1 шт.
Лимони - 1 шт.
Directions
1Збити яйця з цукром до білого кольору. Додати просіяне борошно. Поступово влити молоко, перемішуючи. Тісто має вийти однорідним. Розтопити 1 ст. ложку вершкового масла, влити в тісто, перемішати. Накрити рушником і відставити на 2 години.
2СОУС: Розтопити вершкове масло, додати ванільний цукор, перемішати до повного розчинення. Додати цедру апельсину та лимону (тільки кольорову частину, бо біла гірчить), вичавити сік з апельсину та лимону, перемішати.
3Обсмажувати млинці на розпеченому вершковому маслі до золотистого кольору.
4Згорнути в чотири складання.
5Розігріти соус у великій сковороді, викласти млинці. Періодично перевертаючи та постійно поливаючи соусом, смажити до хрусткої скоринки. Зняти з вогню.