Паска здобна
Паска здобна

Паска здобна

    , ,

22 Лютого, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 850 г

Ingredients

Борошно - 500 г + 15 г на підпил

Молоко - 300 мл

Яйця - 10 шт.

Дріжджі сухі - 25 г

Масло вершкове - 250 г + для змащування форми

Цукор - 120 г

Сіль - 0,5 ч. ложки

Directions

1Розвести сухі дріжджі в половині теплого молока. Просіяти борошно через сито кілька разів. Влити молоко. Додати дріжджі, вимісити. Дати піднятися тесту протягом 40 хвилин.

2Відокремити жовтки від білків. Розтерти жовтки з цукром (має вийти маса світлого кольору).

3Додати в тісто, що піднялося, жовтки з цукром, сіль і розтоплене вершкове масло.

4Окремо збити яєчні білки до м'яких піків, ввести в тісто.

5Вимісити тісто на посипаній борошном поверхні, добре вибити об стіл.

6Викласти тісто у форму, змащену вершковим маслом, до середини бортиків, дати піднятися до країв.

7Випікати в розігрітій до 200°С духовці.

00:00