Крокембуш
десерти, солодка випічка французька кухня Різдво, святкове
6 Січня, 2020
Baking Heaven 2016 Christmas Heaven
- Yields: 75 заварних булочок
Ingredients
ДЛЯ БУЛОЧОК:
Вода - 450 мл
Масло вершкове - 150 г
Борошно звичайне - 180 г
Яйця - 6 шт. великих
ДЛЯ КРЕМУ:
Цукрова пудра - 100 г
Яйця - 4 жовтки
Борошно кукурудзяне - 40 г
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Молоко незбиране - 500 мл
Масло вершкове - 40 г
ДЛЯ КАРАМЕЛІ
Цукрова пудра - 300 г
Вода - 225 мл
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Їстівні живі квіти
Directions
ЗАВАРНІ БУЛОЧКИ:
1Попередньо розігріти духовку до 220˚C / газова позначка 7, після чого змастити три великі дека.
2Воду і нарізане кубиками масло нагрівати в каструлі, доки масло не розтане і вода не почне кипіти. Зняти з вогню, додати просіяне борошно, після чого енергійно збити до стану твердої пасти. Поступово додати яйця, потроху за раз, доки не вийде гладке тісто і не буде залишати у мисці стійкий слід - всі яйця можуть і не знадобитися.
3Покласти суміш у великий кондитерський мішок, оснащений звичайною насадкою 5 мм. Відсадити на кожне деко по 25 булочок розміром приблизно 2 см на відстані одна від одної, щоб при випічці вони могли збільшитися.
4Випікати в духовці 10 хвилин, потім зменшити температуру до 200°C / газова позначка 6 і випікати ще 10 хвилин, доки булочки не стануть хрусткими та коричневими.
5Вийняти з духовки та за допомогою ножа зробити збоку кожної булочки проріз і повернути в духовку ще на 2 хвилини.
6Перекласти на дротяну стійку і залишити охолоджуватися.
КРЕМ:
1Збити цукор, яєчні жовтки, кукурудзяне борошно та ваніль у великій мисці до блідості та пухнастості.
2Нагріти молоко в каструлі майже до температури кипіння. Постійно збиваючи, вливати молоко в яєчну суміш до повного поєднання.
3Вилити суміш у каструлю і обережно нагрівати, постійно збиваючи, доки вона не загусне і не закипить.
4Зняти з вогню, вбити у масло, після чого залишити до повного охолодження.
5Покласти суміш у великий кондитерський мішок, оснащену насадкою для наповнення або звичайною насадкою. Заповнити кожну булочку кремом через боковий проріз і остудити.
КАРАМЕЛЬ:
1Помістити цукор і воду у велику каструлю і обережно нагрівати, періодично помішуючи, доки цукор не розчиниться. Збільшити вогонь і дати суміші швидко закипіти, але не помішувати. Як тільки суміш стане блідо-золотисто-коричневою, зняти її з вогню, оскільки вона буде продовжувати темнішати і без нагріву, але легко згорить, якщо її переварити.
КРОКЕМБУШ:
1Щоб зібрати крокембуш вручну, треба зробити конус із зовнішнім діаметром основи 20 см та висотою близько 35 см. Працюючи безпосередньо на блюді, дуже обережно по черзі занурювати булочки із заварним кремом у карамель, покриваючи карамеллю лише одну сторону - обережно поводитися та за необхідності використовувати щипці, бо карамель буде дуже гарячою. Створити на блюді кільце з булочок, дозволяючи карамельному покриттю склеїти булочки разом. Повторити, розмістивши зверху ще одне кільце булочок трохи менше діаметру. Відійти і перевірити кожен шар, перш ніж переходити до наступного, щоб переконатися, що вибудовується рівна форма конуса потрібної висоти. Продовжувати процес, зменшуючи діаметр кожного шару, до верхівки. Як альтернативу можна використовувати конус для збирання булочок, дотримуючись інструкцій виробника.
ДЕКОР:
1Щоб зробити закручені цукрові нитки, за допомогою виделки тонкі пасма карамелі підняти з каструлі і обернути навколо булочок. Прикрасити декількома їстівними квітами.