млинці
млинці

Млинці заварні (пшенично-гречані)

  

16 Січня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Борошно пшеничне - 1 склянка

Борошно гречане - 1 склянка

Молоко - 400 мл

Вода - 300 мл

Яйця - 3 шт.

Масло вершкове - 50 г

Масло топлене - 50 г

Дріжджі сухі - 1 пакетик

Сіль

Directions

1Гречане та пшеничне борошно добре перемішати. Відокремити половину з'єднаного борошна, заварити його водою, гарненько розмішати й остудити.

2Потім в невеликій кількості води розвести дріжджі, розмішати з завареним борошном, щоб вийшла рідка опара, і, накривши, поставити в тепле місце піднятися.

3Коли підніметься, влити половину теплого молока та всипати решту борошна, добре розмішати і дати ще раз піднятися.

4За 30 хвилин до випікання млинців влити в тісто залишки молока та розтоплене вершкове масло, додати яйця, сіль, збити гарненько, дати піднятися ще раз.

5Випікати млинці на розігрітому топленому маслі.

00:00