Абрикоси сушені
21 Травня, 2020
299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)
Ingredients
Абрикоси
Лимонний сік
ДЛЯ МЕДОВОГО СИРОПУ:
Вода - 1 л
Мед - 1 склянка
Directions
СПОСІБ 1:
1Абрикоси вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки та швидко покласти у воду, підкислену лимонним соком, щоб на повітрі абрикоси не потемнішали. Коли всі плоди будуть приготовлені, вийняти їх з розчину і дати обсохнути.
2Після просушування абрикоси розкласти в один шар зрізом вгору на деку або решітці, покритих тканиною, і сушити на сонці 4‑6 днів. Можна також сушити в духовці або сушарці спочатку при температурі 50°С, потім при 65°С, а досушувати при 60°С. Правильно висушені абрикоси мають бути м'якими.
СПОСІБ 2:
1Абрикоси вимити, видалити кісточку. Плоди розрізати навпіл (курага) або залишити цілими (кайса). Приготовлені абрикоси опустити в підкислену лимонним соком воду, щоб вони не темнішали.
2Поки абрикоси сохнуть, приготувати МЕДОВИЙ СИРОП: у киплячій воді розчинити мед.
3У гарячий розчин покласти абрикоси і варити їх 5‑10 хвилин.
4Сироп з абрикосами зняти з вогню і залишити плоди в сиропі на 24 години.
5Після цього абрикоси дістати з сиропу і просушити.
6Потім їх розкласти в один шар на решітку або деко, покриті пергаментним папером. Якщо сушити половинки абрикоса, то їх укладати зрізом вгору. Сушити на сонці 5‑6 днів. Можна сушити в духовці або сушарці при температурі спочатку 55°С, потім 65°С, а досушувати при 60°С. Висушені абрикоси мають бути м'якими.
7Для зберігання підійдуть щільний паперовий пакет, скляна банка з кришкою.