Абрикоси сушені
Абрикоси сушені

Абрикоси сушені

  

21 Травня, 2020

299 рецептов заготовок без соли и сахара (Еда, которая лечит)

Ingredients

Абрикоси

Лимонний сік

ДЛЯ МЕДОВОГО СИРОПУ:

Вода - 1 л

Мед - 1 склянка

Directions

СПОСІБ 1:

1Абрикоси вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки та швидко покласти у воду, підкислену лимонним соком, щоб на повітрі абрикоси не потемнішали. Коли всі плоди будуть приготовлені, вийняти їх з розчину і дати обсохнути.

2Після просушування абрикоси розкласти в один шар зрізом вгору на деку або решітці, покритих тканиною, і сушити на сонці 4‑6 днів. Можна також сушити в духовці або сушарці спочатку при температурі 50°С, потім при 65°С, а досушувати при 60°С. Правильно висушені абрикоси мають бути м'якими.

СПОСІБ 2:

1Абрикоси вимити, видалити кісточку. Плоди розрізати навпіл (курага) або залишити цілими (кайса). Приготовлені абрикоси опустити в підкислену лимонним соком воду, щоб вони не темнішали.

2Поки абрикоси сохнуть, приготувати МЕДОВИЙ СИРОП: у киплячій воді розчинити мед.

3У гарячий розчин покласти абрикоси і варити їх 5‑10 хвилин.

4Сироп з абрикосами зняти з вогню і залишити плоди в сиропі на 24 години.

5Після цього абрикоси дістати з сиропу і просушити.

6Потім їх розкласти в один шар на решітку або деко, покриті пергаментним папером. Якщо сушити половинки абрикоса, то їх укладати зрізом вгору. Сушити на сонці 5‑6 днів. Можна сушити в духовці або сушарці при температурі спочатку 55°С, потім 65°С, а досушувати при 60°С. Висушені абрикоси мають бути м'якими.

7Для зберігання підійдуть щільний паперовий пакет, скляна банка з кришкою.

00:00