Ingredients
Качка - 200 г грудки
Мед - 100 г
Імбир рубаний - 1 ст. ложка
Часник - 1 зубчик
Цикорій - 1 шт.
Лимон - 1 шт. (сік + цедра)
Цукор - 50 г
Помідори черрі - 3 шт.
Коріандр мелений - 1 ч. ложка
Оцет «Херес» - 40 мл
Розмарин свіжий - 1 гілочка
Чорнослив без кісточок - 3 шт.
Вино сухе червоне - 100 мл
Кориця - 1 паличка
Бодян подрібнений - 1 ч. ложка
Вино сливове - 50 мл
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Апельсин - 1 шт. (цедра)
Лимон - 1 шт. (цедра)
Перець червоний мелений
Сіль
Directions
1Змішати апельсинову та лимонну цедру, імбир, подрібнений часник і половину меду.
2У цій суміші замаринувати качине м'ясо, витримати 3‑4 години.
3Помідори обдати окропом, очистити від шкірки.
4Розтопити залишки меду, додати оцет і коріандр, перемішати, довести до кипіння, зняти піну, покласти розмарин, помідори й одразу зняти посуд з вогню. Дати настоятися.
5СОУС: Червоне вино довести до кипіння, додати половину цукру, корицю і бодян, перемішати. Зняти посуд з вогню, покласти нарізаний чорнослив, перемішати. Дати настоятися, а потім вино процідити, прогріти сливове вино, додати масло, половину лимонного соку, посолити та поперчити. Варити на слабкому вогні, помішуючи, доки соус не загусне. Зняти з вогню.
6Цикорій нарізати уздовж смужками. На сковороду висипати залишки цукру, влити лимонний сік, покласти цикорій зрізами вниз. Прогріти, доки не утвориться карамель.
7Качине м'ясо очистити від маринаду, посолити та поперчити, обсмажити з двох боків у власному жирі та невеликій кількості вершкового масла. Довести до готовності.
8Готову качку викласти на блюдо, поруч покласти помідори та карамель з цукром, полити соусом.