качина грудка з соусом
качина грудка з соусом

Качина грудка в карамелі

  

21 Січня, 2020

100 необычных блюд (Очень просто!)

Ingredients

Качка - 200 г грудки

Мед - 100 г

Імбир рубаний - 1 ст. ложка

Часник - 1 зубчик

Цикорій - 1 шт.

Лимон - 1 шт. (сік + цедра)

Цукор - 50 г

Помідори черрі - 3 шт.

Коріандр мелений - 1 ч. ложка

Оцет «Херес» - 40 мл

Розмарин свіжий - 1 гілочка

Чорнослив без кісточок - 3 шт.

Вино сухе червоне - 100 мл

Кориця - 1 паличка

Бодян подрібнений - 1 ч. ложка

Вино сливове - 50 мл

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Апельсин - 1 шт. (цедра)

Лимон - 1 шт. (цедра)

Перець червоний мелений

Сіль

Directions

1Змішати апельсинову та лимонну цедру, імбир, подрібнений часник і половину меду.

2У цій суміші замаринувати качине м'ясо, витримати 3‑4 години.

3Помідори обдати окропом, очистити від шкірки.

4Розтопити залишки меду, додати оцет і коріандр, перемішати, довести до кипіння, зняти піну, покласти розмарин, помідори й одразу зняти посуд з вогню. Дати настоятися.

5СОУС: Червоне вино довести до кипіння, додати половину цукру, корицю і бодян, перемішати. Зняти посуд з вогню, покласти нарізаний чорнослив, перемішати. Дати настоятися, а потім вино процідити, прогріти сливове вино, додати масло, половину лимонного соку, посолити та поперчити. Варити на слабкому вогні, помішуючи, доки соус не загусне. Зняти з вогню.

6Цикорій нарізати уздовж смужками. На сковороду висипати залишки цукру, влити лимонний сік, покласти цикорій зрізами вниз. Прогріти, доки не утвориться карамель.

7Качине м'ясо очистити від маринаду, посолити та поперчити, обсмажити з двох боків у власному жирі та невеликій кількості вершкового масла. Довести до готовності.

8Готову качку викласти на блюдо, поруч покласти помідори та карамель з цукром, полити соусом.

00:00