Ром або горілка з ромової есенцією - 1 чарка
Пекарський порошок - 1 ч. ложка
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Джем
Фрукти з компоту
Горіхи
Мармелад різнокольоровий
Directions
1Фрукти дрібно нарізати. Родзинки помити, замочити в ромі.
2Вершкове масло з цукром і дрібкою солі збити в повітряну масу і, продовжуючи збивати, додати по одному яйця. Всипати борошно та розтерти до однорідної маси. Додати фрукти, родзинки, пекарський порошок.
3Форму для випічки викласти пергаментним папером або фольгою, змастити жиром, викласти тісто на половину висоти форми та випікати у прогрітій духовці близько 45 хвилин при 220°С.
4Вийняти кекс остиглим, змастити розігрітим джемом, прикрасити фруктами з компоту, горіхами або фігурно нарізаним різнокольоровим мармеладом.