Паста яєчно-шоколадна
макаронні вироби, соуси італійська кухня
14 Березня, 2020
Bene Insieme 2016 №2 Marzo
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно - 350 г + на підпорошування
Какао - 2‑3 ст. ложки
Шоколаду темний, мінімум 70% какао, дрібно натертий - 2 ст. ложки
Яйця - 4 шт.
Олія - 2 ст. ложки
Сіль
ДЛЯ СОУСУ З ГОРГОНЗОЛИ ТА ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА:
Горгонзола - 150 г
Молоко або вершки свіжі
Волоські горіхи очищені - 20 г
Directions
1Борошно змішати з какао і висипати його на робочу поверхню. Зробити воронку і покласти в центр яйця, тертий шоколад, олію та сіль, потім все добре перемішати. Наприкінці додати або трохи холодної води або трохи більше борошна.
2Загорнути тісто в прозорий аркуш і дати йому відпочити близько 30 хвилин.
3Потім на припорошеній борошном робочій поверхні розкачати тісто у пласт завтовшки близько 1 мм або за допомогою машинки для пасти, або за допомогою качалки.
4Нарізати локшину завширшки 1 см і дати їй висохнути на припорошеній борошном робочій поверхні.
5Варіть тальятелу у великій кількості підсоленої води близько 3‑4 хвилин.
6Приправити соусом з горгонзоли та волоського горіха.
СОУС З ГОРГОНЗОЛИ ТА ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА:
1Поки шоколадні макарони готуються, нарізати горгонзолу шматочками і покласти в каструлю; варити на повільному вогні, обережно помішуючи, доки сир не розтане.
2Якщо соус здається занадто сухим, додати трохи молока або свіжих вершків. Щоб не перевищувати калорійність, можна додати трохи води, в якій варилась паста.
3Подрібнити горіхи, додати в готовий крем і перемішати до однорідної суміші.
4Приправити пасту гарячим кремом.
ЧАС: 30 хвилин + 40 хвилин відпочинок