Яйце, запечене у помідорах / Яєчня у помідорах

  ,     

15 Квітня, 2018

  • 100 необычных блюд (Очень просто!)
  • 300 рецептов французской кухни
  • Быстрый завтрак (Семь поварят)
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 / 6 / 2 порцій

Ingredients

Яйця - 4 шт. / 6 шт. / 2 шт.

Помідори зрілі, але щільні - 4 шт. великих / 6 шт. / 2 шт. не надто великих

Олія - 2 ст. ложки (варіант 1)

Масло вершкове - 50 г (варіант 2)

Масло топлене - 1 ст. ложка (варіант 3)

Перець червоний мелений (варіант 1)

Перець чорний мелений (варіанти 2, 3)

Сіль

Кріп - зелень

Петрушка - зелень (варіант 2)

Зелена цибуля (варіант 1)

Directions

1У помідорів зрізати верхівки й обережно чайною ложкою видалити серцевину.

2ВАРІАНТ 2: Обережно, не пошкодивши їх, спасерувати помідори в розігрітому вершковому маслі.

3Укласти помідори на змащену олією або маслом сковороду або форму з невисокими стінками.

4ВАРІАНТ 1: Дуже обережно вбити в кожен помідор по одному яйцю. Посолити, поперчити.

5ВАРІАНТ 2: Посолити і поперчити помідори всередині, в кожен випустити яйце.

6ВАРІАНТ 3: У кожен помідор покласти по 0,5 ч. ложки масла, посолити, поперчити та випустити по одному яйцю.

7Запікати в попередньо розігрітій духовці 15‑20 хвилин при низькій температурі / 20‑25 хвилин.

8Коли білок просмажиться (побіліє), викласти помідори на блюдо, посипати зеленню й одразу подавати на стіл.

00:00