Яйце, запечене у помідорах / Яєчня у помідорах
сніданки, страви з яєць французька кухня низькокалорійне
15 Квітня, 2018
- 100 необычных блюд (Очень просто!)
- 300 рецептов французской кухни
- Быстрый завтрак (Семь поварят)
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 / 6 / 2 порцій
Ingredients
Яйця - 4 шт. / 6 шт. / 2 шт.
Помідори зрілі, але щільні - 4 шт. великих / 6 шт. / 2 шт. не надто великих
Олія - 2 ст. ложки (варіант 1)
Масло вершкове - 50 г (варіант 2)
Масло топлене - 1 ст. ложка (варіант 3)
Перець червоний мелений (варіант 1)
Перець чорний мелений (варіанти 2, 3)
Сіль
Кріп - зелень
Петрушка - зелень (варіант 2)
Зелена цибуля (варіант 1)
Directions
1У помідорів зрізати верхівки й обережно чайною ложкою видалити серцевину.
2ВАРІАНТ 2: Обережно, не пошкодивши їх, спасерувати помідори в розігрітому вершковому маслі.
3Укласти помідори на змащену олією або маслом сковороду або форму з невисокими стінками.
4ВАРІАНТ 1: Дуже обережно вбити в кожен помідор по одному яйцю. Посолити, поперчити.
5ВАРІАНТ 2: Посолити і поперчити помідори всередині, в кожен випустити яйце.
6ВАРІАНТ 3: У кожен помідор покласти по 0,5 ч. ложки масла, посолити, поперчити та випустити по одному яйцю.
7Запікати в попередньо розігрітій духовці 15‑20 хвилин при низькій температурі / 20‑25 хвилин.
8Коли білок просмажиться (побіліє), викласти помідори на блюдо, посипати зеленню й одразу подавати на стіл.