Дип з баклажанів з горіхами та квасолею
Дип з баклажанів з горіхами та квасолею

Дип з баклажанів з горіхами та квасолею

  ,   ,

3 Лютого, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Булка зернова темна довга - 1 шт.

Баклажани - 2 шт.

Квасоля червона консервована - 50 г

Волоські горіхи очищені - 30 г

Часник - 1 зубчик

Сіль

Перець чорний мелений

Олія оливкова - 30 мл + для смаження та змащування

Петрушка та / або кріп - зелень

Directions

1Очистити часник, нарізати пластинками. Розрізати баклажани навпіл, трохи надрізати м'якоть (так овочі швидше пропечуться), покласти всередину пластинки часнику. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією. Запікати в розігрітій до 220°С духовці 10 хвилин.

2Трохи подрібнити волоські горіхи, обсмажити на сухій сковороді.

3Нарізати булку по діагоналі скибочками. Обсмажити на розігрітій оливковій олії з двох боків до рум'яної скоринки.

4Вийняти м'якоть з половинок баклажанів, подрібнити в блендері з додаванням оливкової олії.

5Розділити баклажанну масу навпіл. Додати в одну половину горіхи, в іншу - консервовану квасолю. Перемішати окремо.

6Подати два види овочевої маси з грінками та зеленню.

00:00