Ingredients
Баклажани - 3 кг
Перець солодкий (червоний, оранжевий, жовтий, зелений) - 2 кг
Помідори стиглі - 3 кг
Морква - 6 шт. великих
Часник - 4 головки
Олія рафінована - 1 склянка
Оцет 9% - 1 склянка
Цукор - 1 склянка
Сіль - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений (за бажання)
Directions
1Моркву очистити. З баклажанів зрізати хвостики. Перець очистити від плодоніжок і насіння. Часник очистити від лушпиння.
2Помідори порізати і подрібнити в кухонному комбайні (2 хвилини - і пюре готове). Перелити його в об'ємну емальовану миску або каструлю.
3Подрібнити моркву на тертці (теж за допомогою комбайна - 1 хвилина).
4Додати до помідорів моркву та поставити на вогонь.
5Поки томатна маса буде закипати, швиденько розрізати баклажани та перець на порційні шматки - великі, а то вони розваряться при тушкуванні.
6Як тільки помідори закиплять, зменшити вогонь і зверху укласти баклажани, потім наверх перець. Після цього всі овочі пустять сік і повністю «потонуть» в киплячому томатному соусі.
7Додати подрібнений часник, олію, оцет, сіль і цукор (можна за бажання трохи перцю). Змішати, спробувати на смак і тушкувати 40 хвилин. Періодично помішувати масу, щоб овочі потушкувалися однорідно.
8Поки овочі готуються, вимити банки з содою, простерилізувати їх і прокип'ятити кришки.
9Коли все буде готово, розкласти гарячу масу по банках, негайно закатати, перевернути банки догори дном, тепло укутати і залишити до ранку.